Μην ακούς τις φήμες: 20 πράγματα που γίνονται καλύτερα όσο μεγαλώνεις

Advertisement

20 φάσεις που δείχνουν πως η ζωή, όταν έχεις μεγαλώσει, σε κάποια πράγματα είναι πιο εύκολη.

Μεγαλώνοντας όλο και περισσότερο:

1. Μπορείς να κοιμηθείς μια λογική ώρα και να ξυπνήσεις λογική ώρα. Και αν ξυπνήσεις τη λογική ώρα, που πριν δέκα-είκοσι χρόνια σου φαινότανε παράλογη, μπορείς να λειτουργήσεις σχετικά νορμάλ. Για τα δεδομένα σου.

Advertisement

2. Όταν έχουν ολονύχτιο πάρτι οι απέναντι, κοιμάσαι μια χαρά − επειδή βαριακούς λιγάκι. Κι επειδή δεν ζηλεύεις ντιπ καθόλου που αυτοί έχουνε πάρτι κι εσύ όχι. ΚΙ ΑΝ έχεις πάει σε πάρτι.

3. Δεν χρειάζεται να πας ποτέ πια σε μπουζούκια αν δεν κινδυνεύει η ζωή σου. Και δεν κινδυνεύει η ζωή σου αν δεν πας στα μπουζούκια.

4. Δεν χρειάζεται να πας σε βαρύ κι ασήκωτο θέατρο. Τα έχεις δει όλα στα νιάτα σου, τότε που τα σήκωνες τα βαριά και ανθυγιεινά.

Advertisement

5. Δεν σκας που δεν έγινες τραγουδίστρια, ηθοποιός, σταρ, αστροναύτισσα/της, εξερευνήτρια/τής, χορεύτρια/τής κλασσικού μπαλέτου, μπαργούμαν/μαν, τσιρκολάνα/ος, οδηγός αγώνων φόρμουλα-ένα (όχι ότι έσκαγες ποτέ, αλλά ας το τονίσουμε).

6. Ξέρεις τι σε πειράζει όταν το τρως κι εξακολουθείς να το τρως, αλλά μερικές φορές και όχι.

7. Ξέρεις τι σε πειράζει όταν το πίνεις. Τελεία. (Το ότι πούρεψες δεν συνεπάγεται κι ότι έβαλες μυαλό. Τουλάχιστον όχι όσο χρειάζεται).

8. Έχεις ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ από πολλές διαφορετικές δεκαετίες. Μπορείς να ντυθείς καρνάβαλος όποτε θέλεις.

Advertisement

9. Επειδή έχεις ένα σκασμό βίντατζ ρούχα-παπούτσια-αξεσουάρ, δεν χρειάζεται να αγοράζεις τίποτε απολύτως. Εκτός που δεν σου φτάνουν τα λεφτά, δηλαδή, και να χρειαζόσουν.

10. Δεν μασάς: όταν σου λένε ότι πρέπει να κάνεις οπωσδήποτε εξετάσεις, σπιτικές μαρμελάδες, τουρσιά, εκκαθάριση στη ντουλάπα σου, διακανονισμό σε τράπεζα, μια προσπάθεια σε κάτι που δεν σε κόφτει, χαμογελάς ευγενικά και λες «μάλιστα». Και το συνδέεις με Κάιρο το θέμα.

11. Δεν θα φας στη μάπα ένα ακόμα εναλλακτικό μουσικό σχήμα.

12. Δεν χολοσκάς: σιγά μην ιδρώσεις που δεν παραιτείται ένας υπουργός – ΚΙ ΑΝ έχεις δει να μην παραιτούνται υπουργοί και πρωθυπουργοί…

Advertisement

13. Ξέρεις ποιοι/ες είναι οι φίλοι/ες σου. Δεν κάνεις σεξ μαζί τους – έχεις ψυλλιαστεί πια ότι το σεξ μπορεί να κάνει ζημιά στις φιλίες. Εκτός που το σεξ δεν είναι θέμα (βλέπε: συνέχεια)

14. Μπορείς να κρίνεις μια τσόντα με απόλυτη αντικειμενικότητα (=είναι μπούρδες όλες). Ικανότητα που δεν είχες ιδέα ότι διέθετες…

15. Ξέρεις πότε περνάς καλά και πότε όχι, με σχεδόν απόλυτη βεβαιότητα.

Advertisement

16. Δεν πιστεύεις στο διαφημιστικό υλικό προϊόντος, ατόμου, παγκόσμιας καταστροφής, δίαιτας, ταινίας, θρησκείας, συμπληρώματος διατροφής, γυμναστικής, χώρας, κόμματος ή επαναστατικής ανακάλυψης.

17. Δεν είσαι πια ανυπόμονο άτομο, έχεις μάθει να διαβάζεις στα όρθια και να παίζεις θεό-σαχλα παιχνίδια στο κινητό σου όπως οι μικρότεροι, όσο περιμένεις στις ουρές/στάσεις. Μάλιστα έχεις μάθει να μεγαλώνεις την οθόνη και να ανεβάζεις τη φωτεινότητα (γκαβόψαρο).

18. Δεν έχεις καμιά υποχρέωση ούτε πρεμούρα να μάθεις άλλη μία ξένη γλώσσα. Ούτε να πας σε άλλη μία μακρινή ξένη χώρα στην οποία όσοι πηγαίνουνε παθαίνουν φρικτό κόψιμο αλλά σε επιπλήττουν που δεν έχεις πάει. Τώρα μεγάλωσες, πού να τρέχεις να ψάχνεις καμπινέ;

Advertisement

19. Κανείς δεν σου τη λέει που δεν δοκιμάζεις μπάντζι-τζάμπινγκ, και χαίρεσαι (φθηνά τη γλίτωσες).

20. Έχεις ξεμπερδέψει με τις μεγάλες αποφάσεις: Μετανάστευσες ή όχι, παντρεύτηκες ή όχι, έκανες παιδιά ή όχι, το έχεις πίσω σου το μεγάλο ναι/όχι. Μπροστά σου έχεις πιο ενδιαφέροντα πράγματα τώρα, όπως το «ίσως» και το «σιγά μη κάτσω να σκάσω»…

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: