Σαρωτικοί έλεγχοι σε όλη τη χώρα για την τήρηση των νέων μέτρων -8.000 αστυνομικοί, 1.900 κλιμάκια στον δρόμο

Σαρωτικοί έλεγχοι σε όλη τη χώρα για την τήρηση των νέων μέτρων -8.000 αστυνομικοί, 1.900 κλιμάκια στον δρόμο
Advertisement

Σε πλήρη ετοιμότητα τίθενται οι ελεγκτικοί μηχανισμοί σε όλη τη χώρα, προκειμένου να διασφαλιστεί πως θα τηρούνται τα νέα μέτρα για την πανδημία σε χώρους ψυχαγωγίας από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι τελικές αποφάσεις ελήφθησαν στη σημερινή σύσκεψη στο Μαξίμου, όπου συμμετείχαν οι αρμόδιοι υπουργοί, αλλά και επικεφαλής ελεγκτικών μηχανισμών.

Advertisement

Με βάση τις ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, την Τρίτη, οι έλεγχοι αναμένεται να εντατικοποιηθούν, ενώ τσουχτερά θα είναι και τα πρόστιμα για όσους δεν πραγματοποιούν ελέγχους για πιστοποιητικά εμβολιασμού στα καταστήματα.

Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης τίθενται σε ισχύ καθώς η χώρα εισέρχεται στο τέταρτο κύμα της πανδημίας με ρεκόρ κρουσμάτων την Τρίτη (6.700) και περισσότερα από 6.000 μολύνσεις και σήμερα.

Νωρίτερα, μιλώντας για το ΕΣΥ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως αυτό ενισχύεται στα όρια των δυνατοτήτων του, και συμπλήρωσε πως «βρισκόμαστε πολύ μακριά από το επίπεδο που βρεθήκαμε πέρσι τον Μάρτιο».

Advertisement

8.000 αστυνομικοί στους δρόμους

Έτσι, επιστρατεύονται 8.000 αστυνομικοί με 1.900 κλιμάκια και 400 στελέχη της Αρχής Διαφάνειας που θα κάνουν ελέγχους από το Σάββατο σε όλη τη χώρα, σε μεικτά κλιμάκια των 10-15 ατόμων.

Επιπλέον, αποφασίστηκε στην περιφέρεια τους ελέγχους να κάνουν αστυνομικοί από άλλες περιοχές, με στόχο να αποφευχθεί η ελαστικότητα που παρατηρείται σε τέτοιες περιπτώσεις λόγω εντοπιότητας.

Στο στόχαστρο των ελεγκτικών αρχών μπαίνουν αρχικά η νυχτερινή διασκέδαση, η εστίαση στους εξωτερικούς χώρους και το λιανεμπόριο. Φαίνεται μάλιστα πως οι αρμόδιοι έχουν στα χέρια τους μια λίστα 50 πρώτων στόχων, επιχειρήσεων δηλαδή που στο παρελθόν υπέπεσαν σε παραβάσεις αναφορικά με την τήρηση των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Advertisement

Αυστηροί θα είναι όμως και οι έλεγχοι σε καταστηματάρχες που χρησιμοποιούν νάιλον σε ανοικτούς χώρους προκειμένου να λειτουργούν ως μεικτοί, δηλαδή ως μέρη όπου επιτρέπονται και ανεμβολίαστοι.

Έτοιμη και η «μαύρη λίστα» καταστημάτων

Τέλος, το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται από το υπουργείο Ανάπτυξης η μαύρη λίστα των επιχειρήσεων, μια πλατφόρμα στην οποία θα αναρτώνται οι παραβάτες των μέτρων για την πανδημία.

Με αυτό τον τρόπο, πέραν του προστίμου που θα ανέρχεται σε 5.000 ευρώ και της αναστολής λειτουργίας ως και 15 ημέρες, οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων θα βρίσκονται αντιμέτωποι και με το στίγμα.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: