«Σκότωσε το παιδί μου, μας έπεισε να σταματήσει τη χημειοθεραπεία», ο σπαραγμός της μητέρας θύματος του ψευτογιατρού

«Σκότωσε το παιδί μου, μας έπεισε να σταματήσει τη χημειοθεραπεία», ο σπαραγμός της μητέρας θύματος του ψευτογιατρού
Advertisement

Αίσθηση έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις για τη δράση του ψευτογιατρού ο οποίος κατηγορείται για 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών.  Η δική του διακόπηκε σήμερα για να συνεχιστεί στις 23 Νοεμβρίου.

Οι αποκαλύψεις για τη δράση του και οι μαρτυρίες θυμάτων που παρουσίασε το Mega προκαλούν αλγεινή εντύπωση,  ενώ δείχνουν ότι απελπισμένοι ασθενείς πείθονταν και να έμπαιναν σε ακόμα μεγαλύτερες περιπέτειες.

Advertisement

«Έχασα την κόρη μου»

«Έχασα την κόρη μου 11/07/2017. Κατέληξε από τον κύριο Κόντο και τα ιάματά του. Ήταν καρκινοπαθής, το πάλεψε 4μιση χρόνια.

Γνωρίστηκε με τον κύριο Κόντο στην εκκλησία με τον πνευματικό της και την έπεισαν να σταματήσει τις χημειοθεραπείες της και κατέληξε μέσα σε 4 μήνες. Ήταν 35 χρονών», λέει, μην μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά της η μητέρα ενός εκ των θυμάτων, Ουρανία Μωραΐτη.

«Η πρώτη συνάντηση έγινε σε ιδιωτικό νοσοκομείο, στην καφετέρια, και μετά ήρθε στο σπίτι μας να δει την κατάστασή μας και να πάρει τη συγκατάθεσή μας, αν μπορούμε να βοηθήσουμε οικονομικά το παιδί μας. Συνολικά, μας πήρε 60.000», συμπληρώνει.

Advertisement

«Άφησε τα παιδιά της χωρίς αναμνήσεις, δε θυμούνται μάνα. Έχασα την κούκλα μου, είμαι σαν παιδάκι που του πήραν το παιχνίδι του», λέει με δάκρυα στα μάτια η κ. Μωραΐτη.

«Την είχε αφήσει 32 κιλά με την εξαντλητική δίαιτα που την είχε επιβάλλει», λέει από τη μεριά του ο Στέλιος Σούρλας, δικηγόρος θυμάτων, ο οποίος τονίζει ότι η δράση του ψευτογιατρού ήταν ξεκάθαρα «εγκληματική».

«Δεν υπάρχει ζωή. Τον θάνατο περιμένω. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από αυτό που πέρασα εγώ. Τους πόνους, την ταλαιπωρία. Με τελειώσανε», λέει θύμα του ψευτογιατρού.

Τα ανήλικα θύματα

Εκτός από τον 48χρονο, στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας κάθονται άλλοι 16 κατηγορούμενοι, ανάμεσά τους γιατροί, μέλη διοικητικού συμβουλίου ιδιωτικής κλινικής, μία μοναχή και ένας έμπορος βοτάνων.

Advertisement

Ο ψευτογιατρός, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, υπόσχονταν θεραπεία σε καρκινοπαθείς και πάσχοντες από άλλες ασθένειες, πείθοντάς τους να διακόψουν τις αγωγές που τους είχαν συστήσει οι θεράποντες γιατροί και να ακολουθήσουν τις δικές του συμβουλές, με τα πανάκριβα ματζούνια που τους προωθούσε.

Ο ψευτογιατρός κατηγορείται ότι έστειλε μεταξύ άλλων στον θάνατο μια 14χρονη και ένα 16χρονο που τον άκουσαν και διέκοψαν τις χημειοθεραπείες τους.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: