5 άσχημα όνειρα που βλέπουν οι πιο πολλοί και τι πραγματικά σημαίνουν σύμφωνα με τη κινέζικη παράδοση

Advertisement

Υπάρχουν άσχημα όνειρα που όλοι έχουμε δει στον ύπνο μας και μας έχουν τρομάξει και έχουν σχέση με θάνατο, κυνηγητό, πτώση.

Όπως υπογράμμισε η κλινική ψυχολόγος Lucy Rowett για τα άσχημα όνειρα «είναι ο τρόπος του υποσυνείδητου να επεξεργαστεί τα δύσκολα συναισθήματα. Ή μπορεί να μας δείχνει ότι δεν εκφράζουμε τις ανάγκες μας και τις καταπνίγουμε».

Advertisement

Συνεπώς υπάρχει λοιπόν εξήγηση για τα κλασικά άσχημα όνειρα που βλέπουμε στον ύπνο μας.

Πέφτουν τα δόντια

Μιλάμε για ένα από τα πιο κλασικά άσχημα όνειρα. Πίσω από αυτό κρύβεται πάντα κάποιος φόβος. Μην γεράσουμε ή μην χάσουμε κάποιον ή κάτι πολύ σημαντικό. Υπάρχουν όμως και οι φορές όπου τα δόντια συμβολίζουν το πώς νιώθουμε ότι μας βλέπουν.

Σύμφωνα με την κινέζικη παράδοση, τα δόντια που σπάνε ή πέφτουν σχετίζονται με τα ψέματα ή όταν δεν είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας.

Advertisement

Βλέπουμε ότι πέφτουμε

Δεν έχει σημασία ο τρόπος, αλλά η αίσθηση. Και δεν αφορά μόνο όσους πάσχουν από υψοφοβία. Η πτώση συμβολίζει την απώλεια του ελέγχου, όταν νιώθεις ότι δεν έχεις υποστήριξη ή δυσκολεύεσαι να βρεις λύση σε ένα πρόβλημα.

Αράχνες και έντομα

Δεν χρειάζεται να φοβάστε τα έντομα για να ξυπνήσετε έντρομοι επειδή βλέπετε να περπατάει πάνω σας μία στρατιά. Συμβολίζουν τις αρνητικές σκέψεις και τα συναισθήματα και μαρτυρούν σίγουρα ότι υπάρχει πολύ έντονο άγχος.

Το όνειρο του θανάτου

Αν έχετε ξυπνήσει πανικόβλητη επειδή έχετε δει ένα από τα πιο άσχημα όνειρα ότι πεθάνατε εσείς ή κάποιος αγαπημένος σας, είναι πολύ σύνηθες.

Advertisement

Τα καλά νέα είναι ότι δεν έχουν να κάνουν με τον πραγματικό θάνατο και δεν πρόκειται να σας συμβεί. «Είναι ένα σημάδι θετικής αλλαγής. Κάτι παλιό πεθαίνει και κάτι νέο ξεκινά. Ο θάνατος συμβολίζει τη μεταμόρφωση», μας καθησυχάζει η αναλύτρια ονείρων Theresa Cheung.

Κάποιος σας κυνηγά

Γιατί τρέχουμε συνήθως; Για να γλιτώσουμε από κάτι. Από μία σχέση, από μία ευθύνη ή από κάτι συναισθηματικά βαρύ.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: