Τα 7 tips που θα σώσουν τη σχέση, αν τσακώνεσαι συνέχεια

Advertisement

Κεφάλαιο Καυγάδες. Πολλές σελίδες και ενίοτε χωρίς λύση. Τσακώνεσαι με το παραμικρό. Ξέρεις πολύ καλά πώς είναι να πατάς τις φωνές όταν νιώθεις το αίμα να σου ανεβαίνει στο κεφάλι.

Ή πώς είναι να είσαι passive aggressive και να αφήνεις τον άλλο να φωνάζει και να σου τα χώνει επειδή δεν απαντάς.

Advertisement

Αν δε θέλεις να χωρίσεις και δεν υπάρχουν ουσιαστικά προβλήματα, μπορείς να βρεις μία λύση σε αυτήν την ανάγκη να τσακώνεσαι συνέχεια.

Όλα ξεκινούν από εσένα και από το μοτίβο που ακολουθείς στις σχέσεις σου. Το ίδιο και ο σύντροφός σου. Εντόπισε την πηγή του κακού και βελτίωσε τη σχέση σου, στον βαθμό που μπορείς.

Βρες τη ρίζα του κακού

Ξέχασε να πλύνει τα πιάτα και σε πιάνει υστερία. Είσαι εντελώς σίγουρη ότι περί αυτού πρόκειται; Ότι δεν έχει συμβεί κάτι άλλο που δεν εκδήλωσες τη σωστή στιγμή;

Advertisement

Ή ότι δε μεταφέρεις στη σχέση τα νεύρα και το άγχος σου από εξωτερικούς παράγοντες; Πάρε λίγο χρόνο για να σκεφτείς τον πραγματικό λόγο. Ίσως είναι ο μόνος τρόπος που ξέρεις για να ζητήσεις περισσότερη φροντίδα και σιγουριά.

Μπες στα παπούτσια του όταν τσακώνεσαι

Ίσως το βασικότερο λάθος που κάνουμε όταν τσακωνόμαστε. Σκέφτεσαι μόνο τη δική σου οπτική και τις δικές σου ανάγκες.

Μιλάμε όμως για δύο διαφορετικούς ανθρώπους, με διαφορετικά βιώματα και εμπειρίες. Κάποιες φορές χρειάζεται να μπαίνεις στη θέση του συντρόφου σου και να δείχνεις ενσυναίσθηση. Δε θα το κάνεις συνέχεια, αλλά είναι αρκετά βοηθητικό και δείχνει το νοιάξιμό σου.

Advertisement

Μην κολλάς στη λεπτομέρεια

Πάνω σε παλιότερο καυγά, ο σύντροφός σου είπε μία χαζομάρα που μάλλον δεν εννοούσε κι εσύ το πήρες πατριωτικά. Την αναμασάς κάθε φορά που τσακώνεστε και δε λες να το ξεχάσεις με τίποτα. Αν είναι να κολλάς σε αυτά, πώς θα μπορέσεις να αντιμετωπίσεις τα μεγάλα και σημαντικά; Move on.

Δεν τσακώνεσαι νηφάλια

Κυριολεκτικά και μεταφορικά. Για όλα τα πράγματα υπάρχουν και οι σωστοί χρόνοι. Αν επιλέγεις να πεις αυτά που σε ενοχλούν και να φτάνεις να τσακώνεσαι αφού έχεις πιει ή επειδή νιώθεις ψυχολογικά φορτισμένη, είναι λογικό να υπάρχει ήδη μία ένταση.

Επίλεξε τη στιγμή που είστε ήρεμοι, υπάρχει χρόνος και χώρος. Μην αποφεύγεις το eye contact όταν του μιλάς. Βοηθά στο να έχεις ενσυναίσθηση και κατανόηση.

Advertisement

Φαντάσου τη ζωή σου χωρίς το ταίρι σου

Είναι αρκετά απλό. Δεν παίρνουμε τον χρόνο να σκεφτούμε ότι δεν είναι τίποτα δεδομένο και ότι μπορείς να χάσεις έναν σημαντικό άνθρωπο από τη ζωή σου. Από τη μια στιγμή στην άλλη.

Σκέψου πώς μπορεί να βελτιωθεί η σχέση και όχι πώς θα παθαίνετε έκρηξη κάθε δυο μέρες (κάντες ώρες). Αντί να κάνετε focus στα ελαττώματα (που πάντα θα υπάρχουν), βρείτε αυτά που σας έκαναν να ερωτευτείτε και σας κάνουν να εκτιμάτε ο ένας τον άλλον. Ένα απλό reminder είναι.

Συμβιβάσου και λίγο

Ο συμβιβασμός δεν ισούται με ήττα. Σημαίνει ότι ωριμάζεις. Δεν μπορείς να κερδίζεις πάντα και δε γίνεται να έχεις συνέχεια τον τελευταίο λόγο. Κάποιες φορές θα έχεις δίκιο, κάποιες θα είσαι ο κακός της υπόθεσης και κάποιες είναι οκ να λες «δεν πειράζει.

Advertisement

Ας κάνω πίσω. Είναι για το καλό της σχέσης και δεν θεωρώ ότι είναι τεράστιος συμβιβασμός». Κάποιες φορές θα το κάνει εκείνος για τη σχέση. Έτσι πάνε αυτά. Δούναι και λαβείν.

Μήπως να χωρίσεις (για να μην τσακώνεσαι);

Το τελικό στάδιο. Έχεις δοκιμάσει την ενσυναίσθηση, τον συμβιβασμό, παραδέχεσαι τα λάθη σου και αναγνωρίζεις πότε είναι κάτι σημαντικό και πότε απλώς ξεσπάς στον άλλον.

Δε θέλεις να σκέφτεσαι τον χωρισμό (και ποιός θέλει άλλωστε;), αλλά ίσως είναι η μόνη επιλογή σε αυτήν τη φάση. Ξέρεις ότι έχεις κάνει αυτό που μπορείς, πενθείς για αυτήν την απόφαση, το αποδέχεσαι και προχωράς.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: