Στο τραπέζι το plan B για τους ανεμβολίαστους: Τι σχεδιάζει η κυβέρνηση αν αυξηθεί κι άλλο ο αριθμός των κρουσμάτων

Στο τραπέζι το plan B για τους ανεμβολίαστους: Τι σχεδιάζει η κυβέρνηση αν αυξηθεί κι άλλο ο αριθμός των κρουσμάτων
Advertisement

Σύμφωνα με πληροφορίες, νέο πακέτο μέτρων σχεδιάζει η κυβέρνηση, ακόμα και με lockdown για τους ανεμβολίαστους, εάν συνεχιστεί η «έκρηξη» κρουσμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ανακοινώθηκαν 7.287 νέα κρούσματα κατά το τελευταίο 24ωρο, ενώ σημειώθηκαν 105 θάνατοι, με τους διασωληνωμένους ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας να ανέρχονται σε 608.

Advertisement

Αξίζει να σημειωθεί πως τα περισσότερα σε αριθμό ημερήσια κρούσματα που έχει καταγράψει ο ΕΟΔΥ μέχρι στιγμής, ανακοινώθηκαν την Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021, όταν εντοπίστηκαν 8.613  μολύνσεις σε ένα 24ωρο.

Επίσης, ο μεγαλύτερος ημερήσιος αριθμός θανάτων εξαιτίας του ιού καταγράφηκε το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020, όταν έχασαν τη ζωή τους 121 ασθενείς.

Οι σκληροί δείκτες της πανδημίας είναι αμείλικτοι και φανερώνουν ότι το τέταρτο κύμα της πανδημίας «σαρώνει» τη χώρα μας.

Advertisement

Μάλιστα, την άλλη εβδομάδα θα επαναξιολογηθούν από την Επιτροπή των Ειδικών τα νέα υγειονομικά μέτρα, που τέθηκαν σε εφαρμογή για τους ανεμβολίαστους πολίτες από σήμερα Δευτέρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι όποιες εισηγήσεις θα γίνουν με βάση τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα.

Τα δύο πιθανά σενάρια

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση εξετάζει δύο πιθανά σενάρια. Το πρώτο είναι να κορυφωθεί η πανδημία στις αρχές Δεκεμβρίου και το δεύτερο και πιο «κακό» σενάριο είναι να κορυφωθεί μετά τα Χριστούγεννα.

Παράλληλα, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Star, είναι πιθανό να επιβληθούν νέοι περιορισμοί σε ανεμβολίαστους προκειμένου να αποφευχθεί ένα γενικό lockdown.

Advertisement

Σε πρώτη φάση θα συζητηθεί ο αποκλεισμός των ανεμβολίαστων και από τους μικτούς χώρους εστίασης, δηλαδή θα τους επιτρέπεται μόνο το take away.

Παράλληλα θα υπάρξει αποκλεισμός των ανεμβολίαστων από τις αγορές εντός των εμπορικών καταστημάτων, οι οποίοι θα μπορούν να κάνουν ψώνια μόνο με click away.

Στο τραπέζι αν χρειαστεί θα μπει και το rapid test για ανεμβολίαστους στα σούπερ μάρκετ, αλλά αυτό εκτιμάται ότι θα είναι το τελευταίο μέτρο που θα ληφθεί.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: