«Θαυματουργά» τα μονοκλωνικά αντισώματα λέει ασθενής με κορονοϊό, «δεν ξέρω αν θα ζούσα»

Advertisement

Τα μονοκλωνικά αντισώματα, που εδώ και λίγα 24ωρα χορηγούνται σε ασθενείς που έχουν νοσήσει με Covid-19, λειτουργούν «σαν αντίδοτο γιατί είναι εντυπωσιακός ο χρόνος με τον οποίο ενεργούν», λέει μία από τους λιγοστούς ασθενείς που κατάφεραν να τα λάβουν για να γιατρευτούν από τον κορονοϊό.

«Είναι ταχύτατη η ανάρρωση του ασθενούς» προσθέτει η ασθενής, που μίλησε στο MEGA και περιέγραψε την εμπειρία που έζησε πριν από μερικές μέρες στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Advertisement

«Εγώ δεν ξέρω καν αν θα σας μιλούσα αυτήν την στιγμή αν δεν είχα πάρει τα αντισώματα. Δεν ξέρω αν θα ζούσα», ανέφερε σε μια συγκλονιστική εξομολόγηση.

Όπως μεταφέρθηκε από το ρεπορτάζ, δεν πίστευαν στα μάτια τους οι γιατροί στο «Σωτηρία» που της βρήκαν λιγότερα λευκά αιμοσφαίρια από όσα είχε όταν τελείωσε τη χημειοθεραπεία της πριν από ένα χρόνο.

«Εγώ όταν τελείωσα τη χημειοθεραπεία είχα 1.800 λευκά. Την Τετάρτη το απόγευμα (σ.σ. με κορονοϊό) είχα 1.700. Είχα χειρότερα λευκά από ό,τι όταν τελείωσα τη χημειοθεραπεία».

Advertisement

Οι γιατροί προβλέποντας την κακή εξέλιξη της νόσου, αποφάσισαν να της χορηγήσουν ένα από τα μόλις 2.000 μονοκλωνικά φάρμακα που υπάρχουν στην Ελλάδα.

«Ήταν σε υγρή μορφή ενδοφλέβια. Η χορήγηση κράτησε μισή ώρα. Κατά τη χορήγηση δεν είχα κάποια δυσφορία. Τίποτα απολύτως.

Αυτό όμως που ήταν αξιοθαύμαστο είναι ότι μέσα στη μία ώρα από τη χορήγηση του φαρμάκου αισθάνθηκα ότι ήμουν τελείως απύρετη», είπε.

Advertisement

Η ίδια χαρακτήρισε θαυματουργά τα μονοκλωνικά σκευάσματα, τα οποία όμως προορίζονται για λίγους ασθενείς, καθώς διατίθενται σε μικρές ποσότητες.

«Είχα τις προδιαγραφές, τις προϋποθέσεις (σ.σ. ως καρκινοπαθής). Μου έδωσαν και υπέγραψα ενημερωτικά φυλλάδια για το θέμα των μονοκλωνικών αντισωμάτων και μου τα χορήγησαν», σημπλήρωσε.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: