«Είναι τέρας! Δεν ήθελε μόνο τα λεφτά, ήθελε να βλέπει το παιδί να αργοπεθαίνει», συγκλονίζει η μητέρα θύματος

Advertisement

Άκρως αφοπλιστική σε όσα είπε για τον ψευτογιατρό ήταν η μητέρα της 14χρονης που μετά από διάγνωση και λάθος ιατρικούς χειρισμούς πέθανε.

«Κανένα κτήνος, κανένα τέρας δεν μπορεί να λεηλατήσει τις τελευταίες στιγμές ενός παιδιού. Η αλήθεια είναι γραμμένη με το αίμα των παιδιών μας. Αυτό που θέλω να πω στο παιδί μου είναι συγγνώμη…».

Advertisement

Συγκλόνισε σήμερα με την κατάθεσή της στη δίκη του «ψευτογιατρού» η μητέρα της 14χρονης Δέσποινας, η οποία διαγνώσθηκε με καρκίνο στον εγκέφαλο και έφυγε από τη ζωή τον Οκτώβριο του 2017 και αφού οι γονείς της εμπιστεύτηκαν την «θεραπεία» της στον «ψευτογιατρό».

Μια θεραπεία με έλαια κάνναβης, διουρητικά χάπια, διακοπή των φαρμάκων που ήδη το παιδί ελάμβανε. «Κόντρα» σε κάθε ιατρικό πρωτόκολλο αλλά και σε κάθε λογική αλλά σύμφωνα με τον… Dr Konto ικανή να επιφέρει πλήρη ίαση!

Η μητέρα εμφανώς συγκινημένη στην μαραθώνια κατάθεσή της περιέγραψε ένα ολόκληρο δίκτυο που είχε στήσει ο «ψευτογιατρός» για να πείσει την ίδια και τον σύζυγό της ότι είναι επιστήμονας και ότι όγκος δεν υπήρχε στο παιδί. Όπως τους έλεγε αν ακολουθούσε τη δική του θεραπεία θα πήγαινε σε λίγους μήνες για μπάνιο με τις φίλες της!

Advertisement

Προσπαθούμε να σηκωθούμε στα πόδια μας γιατί έχουμε άλλο ένα παιδί.

Στην κατάθεσή της η μητέρα της άτυχης Δέσποινας ανέφερε καταρχάς ότι βρέθηκε στο δρόμο του 48χρονου κατόπιν σύστασης άλλης οικογένειας, που ήταν επίσης θύμα του.

Η ίδια ξετυλίγοντας την μεγάλη απάτη που βίωσε -πιστεύοντας για μεγάλο χρονικό διάστημα ότι ο κατηγορούμενος ήταν πράγματι γιατρός- ανέφερε σήμερα στο δικαστήριο: «Μόνο συγγνώμη μπορώ να πω στο παιδί μου. Προσπαθούμε να σηκωθούμε στα πόδια μας γιατί έχουμε άλλο ένα παιδί.

Αυτό το τέρας δεν είχε σκοπό μόνο το οικονομικό όφελος, αλλά και την ικανοποίηση της εγκληματικής του φύσης. Ήθελε να δει το παιδί μας να αργοπεθαίνει με βασανιστικό τρόπο κι εμάς να είμαστε έρμαια στα χέρια του. Ελπίζω κι εσείς να μην γίνετε έρμαια στα χέρια του.

Advertisement

Κανένα κτήνος, κανένα τέρας δεν μπορεί να λεηλατεί τις τελευταίες στιγμές ενός παιδιού. Η αλήθεια είναι γραμμένη με το αίμα των παιδιών μας. Τουλάχιστον είπε η μάρτυρας, καταλήγοντας πως η θυσία του παιδιού της απέτρεψε τουλάχιστον άλλους ανθρώπους από το να οδηγηθούν στον θάνατο».

«Μας έπεισε να σταματήσουμε κάθε ενέργεια» λέει η μητέρα

Φορτισμένη και με δάκρυα στα μάτια η μάρτυρας ανέφερε σε δικαστές και ενόρκους πως η ίδια και ο σύζυγος της πείσθηκαν από τον «ψευτογιατρό» ώστε να σταματήσουν κάθε ενέργεια στο πλαίσιο τα επιστήμης που κατέτεινε προς τη θεραπεία του παιδιού της.

Η μάρτυρας είπε στην κατάθεσή της: «Μας έπεισε τόσο πολύ που σταματήσαμε κάθε ενέργεια. Στα τέλη Σεπτεμβρίου 2016 μας είπε ότι η θεραπεία είμαι έτοιμη. Αρχικά ήταν να μας δει σε νοσοκομείο αλλά μετά πήρε τηλέφωνο και μας είπε ότι θα έρθει σπίτι. Μου έκανε εντύπωση πως ένας τόσο μεγάλος γιατρός ερχόταν στο σπίτι, αλλά μας είπε ότι δεν ήθελε να τον δουν άλλοι γιατροί γιατί εκείνος επέλεγε 10 ασθενείς το χρόνο και εκείνοι (οι άλλοι γιατροί) θα ήθελαν τη θεραπεία για τους ασθενείς τους.

Advertisement

Ήταν ένα πρόγραμμα πολύπλοκο. Το παιδί όλη την ημέρα έπρεπε να παίρνει φάρμακα και βιταμίνες. Έπρεπε το πρωί να παίρνει 13 βιταμίνες και άλλες 20 μέσα στην ημέρα. Το παιδί δυσκολευόταν να τα πάρει όλα αυτά. Δεν μπορούσε να τα καταπιεί.

Τον έπαιρνα τηλέφωνο και του έλεγα να αναπροσαρμόσει την αγωγή. Μου είπε «αν θέλετε να την καμαρώνετε νυφούλα πρέπει να τα κάνει όλα αυτά». Όταν το παιδί είχε ναυτίες και τάση για εμετό και τον έπαιρνα τηλέφωνο μου έλεγε ότι έβγαινε από το χειρουργείο… Αρχές Σεπτεμβρίου το παιδί σηκώθηκε και μου είπε ότι θέλει να πάει στο δωμάτιό του να ακούσει μουσική. Ήταν χαρούμενο, ζωντανό.

Μου λέει εκείνος, “ορίστε επιβεβαιώνεται η θεραπεία”. Τον Οκτώβριο μας έκλεισε ραντεβού σε συγκεκριμένο κέντρο για μαγνητικό τομογράφο. Μας έστειλε να βρούμε ένα γιατρό. Εκεί ο σύζυγός μου αναζητά τον γιατρό και του είπε ότι “ερχόμαστε από τον γιατρό Κόντο” και εκείνος ανταποκρίθηκε κανονικά. Μας είπε ότι χρειάζεται παραπεμπτικό. Ο γιατρός είπε στον σύζυγο μου ότι ο κ. Κόντος είναι εξαιρετικός γιατρός και είχε βοηθήσει τη μητέρα του. Η εμπιστοσύνη μας εδραιώθηκε μόλις μάθαμε ότι και ένας γιατρός του εμπιστεύτηκε δικό του άνθρωπο».

Advertisement

«Μας έλεγε ότι ο όγκος υποχωρεί»

Στη συνέχεια της κατάθεσής της η μητέρα της μικρής Δέσποινας ανέφερε πως ο «ψευτογιατρός» τους έλεγε ότι ο όγκος που είχε το παιδί στο κεφάλι του …μαραίνονταν. Μάλιστα, όπως ανέφερε η μάρτυρας όταν και το ίδιο το παιδί ρώτησε τον κατηγορούμενο εάν θα γίνει καλά, εκείνος του απάντησε: «Έχω την ευθύνη της ζωής σου. Αν συνεχίσεις να κανείς καλά τη θεραπεία την άνοιξη θα πηγαίνεις για μπάνιο με τις φίλες σου».

Ωστόσο, μόνο αυτό δεν συνέβαινε στην πραγματικότητα καθώς οι εξετάσεις έδειχνα ότι οι διαστάσεις του όγκου μεγάλωναν. «Τον πήρε ο σύζυγός μου και το ανέφερε και εκείνος απάντησε ότι ο όγκος διαλύεται και δεν είναι όπως το βλέπουμε», ανέφερε η μητέρα της άτυχης Δέσποινας και σε άλλο σημείο της κατάθεσής της ανέφερε πως ο… Dr Kontos τους ζήτησε 19.500 ευρώ για τα… έλαια και τα αποστάγματα κάνναβης.

Η κατάσταση της υγείας του παιδιού συνεχώς χειροτέρευε αλλά ο «ψευτογιατρός» έλεγε πως όλα θα ξεπεραστούν. «Μη φοβού μου έλεγε συνεχώς», είπε η μάρτυρας και κατέθεσε ότι όταν ενημέρωσε τον 48χρονο πως η γιατροί από Γερμανία κάνουν λόγο για υποτροπή του όγκου. Εκείνος, όμως, όπως είπε, επέμενε πως το παιδί πηγαίνει καλύτερα και πως οι γιατροί αυτοί δεν είναι ερευνητές και είναι άπειροι.

Advertisement

Επέμενε ότι καταστρέψαμε τον όγκο

Συνεχίζοντας την κατάθεσή της η μάρτυρας περιέγραψε: «Έφτασε το τέρας να δίνει 4 λασίξ χάπια την ημέρα. Το χάπι είναι διουρητικό. Με έβαζε να μετράω πόσες φορές πάει τουαλέτα. Του έλεγα ότι το παιδί δεν περπατάει. Μου έλεγε “μη φοβού παρενέργειες είναι”. Επέμενε ότι καταστρέψαμε τον όγκο.

Τον ψάχναμε να έρθει να τη δει και μας έλεγε ότι χειρουργεί στο εξωτερικό. Υπολόγιζε ότι θα πεθάνει. Σου λέει θα καθυστερήσω θα πεθάνει… Ήρθαμε με c130 στο Αγλαΐα Κυριακού (η οικογένεια μένει σε νησί) και το παιδί ήταν σε τραγική κατάσταση.

Είδε τη μαγνητική άλλος γιατρός και μας είπε: “υπάρχει ένας τεράστιος όγκος”. Του απάντησα ότι ο γιατρός μας λέει ότι εξαφανίστηκε ο όγκος. Μίλησαν μεταξύ τους και ο γιατρός του νοσοκομείου μας είπε στο τηλέφωνο “Σας παρακαλώ κύριε έχουμε άλλη άποψη”. Εκεί καταλάβαμε ότι κάτι δεν πάει καλά.

Advertisement

Πίστευα ότι είναι γιατρός που λέει ψέματα για μια δήθεν θεραπεία. Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι δεν είναι καν γιατρός. Από εκείνη τη στιγμή σταματώ να τον πιστεύω, ενώ ο σύζυγός μου θεωρούσε ότι οι γιατροί του νοσοκομείου δεν συνεργάζονταν με το γιατρό. Έπειτα από δυο ημέρες ο Κόντος παραδέχθηκε ότι υπήρχε ο όγκος».

Αυτό ήταν και το σημείο κατά το οποίο η οικογένεια του παιδιού, κατάλαβε με το τι είχε να κάνει. «Ήρθε από την Ιταλία λέγοντας ότι έχει σκευάσματα που του έδωσαν στο Βατικανό. Τα πέταξα στα σκουπίδια αλλά δεν αντέδρασα για να μην εξαφανιστεί. Προσπάθησε να μας πείσει να πάρουμε από εκεί το παιδί και να το πάμε άλλου και να μην ακούμε “τους αστέρες του Αγλαΐα Κυριακού”.

Εμείς φυσικά δεν ακολουθήσαμε τις συμβουλές του. Το παιδί πάλεψε μέχρι τον Μάιο. Πέρασε τρία σηπτικά σοκ. Εμείς είχαμε έρθει σε επαφή με δικηγόρο και μας είπε να τον κρατάμε σε επαφή» ανέφερε η μάρτυρας και συμπλήρωσε ότι ο 48χρονος λίγες ημέρες αργότερα είπε ότι χτύπησε στην Ιταλία και δεν μπορεί πλέον να χειρουργήσει.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: