«Πόρτα» και στα χριστουγεννιάτικα θεματικά πάρκα για τους ανεμβολίαστους, πώς θα λειτουργήσουν τα χιονοδρομικά

Advertisement

Εκπλήξεις και αλλαγές έφερε η νέα απόφαση με τα μέτρα κατά του κορονοϊού που μπαίνει σε ισχύ από αυτή τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου και η οποία προβλέπει μεταξύ άλλων:

Αναλυτικά, τα χιονοδρομικά κέντρα θα λειτουργήσουν ως εξής:

1. Οι χώροι εστίασης / chalet των χιονοδρομικών κέντρων να λειτουργούν σύμφωνα με τους κανόνες που ισχύουν για την εστίαση σε κλειστούς και ανοικτούς χώρους αντίστοιχα.

Advertisement

2. Τα καταστήματα των χιονοδρομικών κέντρων να λειτουργούν σύμφωνα με τους κανόνες που ισχύουν για το λιανεμπόριο.

3. Οι ξενώνες/ξενοδοχεία των χιονοδρομικών κέντρων να λειτουργούν σύμφωνα με τους κανόνες που ισχύουν για τα ξενοδοχεία.

4. Στους εξωτερικούς χώρους των χιονοδρομικών κέντρων (πίστες κλπ) να είναι υποχρεωτική η χρήση χειρουργικής μάσκας σε χώρους όπου υφίσταται συγχρωτισμός (π.χ. εκδοτήρια εισιτηρίων, χώροι αναμονής επιβίβασης σε αναβατήρες κλπ).

Advertisement

5. Για τους αναβατήρες των χιονοδρομικών κέντρων ισχύουν τα εξής:

· Για αναβατήρες ανοικτού τύπου, δεν υφίσταται κανένας περιορισμός.

· Για αναβατήρες κλειστού τύπου οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα συνεχούς φυσικού αερισμού, δεν υφίσταται κανένας περιορισμός, υπό την προϋπόθεση ότι οι επιβαίνοντες φορούν υποχρεωτικά μάσκα και υφίσταται ο φυσικός αερισμός.

· Για αναβατήρες κλειστού τύπου οι οποίοι δεν έχουν τη δυνατότητα συνεχούς φυσικού αερισμού, δύνανται να χρησιμοποιούνται στο 50% της πληρότητάς τους, υπό την προϋπόθεση ότι οι επιβαίνοντες φορούν υποχρεωτικά χειρουργική μάσκα. Εάν αφορά σε άτομα της ίδιας οικογένειας αποκλειστικά, δύναται να χρησιμοποιηθεί το 100% της πληρότητάς τους.

Advertisement

6. Στις σχολές χιονοδρομίας των χιονοδρομικών κέντρων, να είναι υποχρεωτική η χρήση χειρουργικής μάσκας σε χώρους όπου υφίσταται συγχρωτισμός. Τα δε καταστήματα ενοικίασης εξοπλισμού, που αυτές πιθανώς διαθέτουν, να λειτουργούν σύμφωνα με τους κανόνες που ισχύουν για το λιανεμπόριο και με επιπρόσθετη υποχρέωση η ενοικίαση ρουχισμού, μάσκας σκι και κράνους σκι να απολυμαίνονται πριν από κάθε νέα τους χρήση.

Χριστουγεννιάτικα θεματικά πάρκα μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες

Οι επισκέπτες έρχονται κατόπιν επίδειξης κατά την είσοδο

α) πιστοποιητικό εμβολιασμού ή

β) πιστοποιητικό νοσήσης με ισχύ τριών μηνών

Οι ανήλικοι από τεσσάρων έως και 17 ετών προσκομίζουν δήλωση αρνητικού αυτόδιαγνωστικού ελέγχου, self test

Μέγιστος αριθμός ταυτόχρονης παρουσίας επισκεπτών όλων των ηλικιών ένα άτομο ανά 5 m²

Ορισμός διαφορετικών σημείων εισόδου και εξόδου καθώς και περίφραξη του χώρου του πάρκου ώστε η είσοδος και η έξοδος να πραγματοποιούνται μόνο από τα οριζόμενα σημεία

Advertisement

Μονοδρόμηση της κατεύθυνσης του ρεύματος των επισκεπτών και διαρκής έλεγχος τήρησης της ροής αυτόν από το προσωπικό της επιχείρησης

Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους εσωτερικούς και εξωτερικούς

Δωρεάν διάθεση μασκών σε όλους τους επισκέπτες και διαθεσιμότητα αντισηπτικών σε όλα τα σημεία ενδιαφέροντος και παιχνιδιού

Διαρκής υπενθύμιση την τήρηση των μέτρων προστασίας υγιεινής από τις μικροφωνικές εγκαταστάσεις της επιχείρησης.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: