Σοκ στο κέντρο της Αθήνας: Αφγανοί κράτησαν όμηρο ανήλικο και ζήτησαν λύτρα από την οικογένειά του

Σοκ στο κέντρο της Αθήνας: Αφγανοί κράτησαν όμηρο ανήλικο και ζήτησαν λύτρα από την οικογένειά του
Advertisement

Δύο Αφγανοί συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, καθώς πριν από λίγες ημέρες εισέβαλαν σε σπίτι ενός ανηλίκου, στην Αθήνα, και αφού τον ξυλοκόπησαν, άρχισαν να του ζητούν να επικοινωνήσει με την οικογένειά του για να τους δώσει χρήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα έγιναν το απόγευμα της περασμένης Κυριακής, στην οδό Φάωνος, στο κέντρο της Αθήνας.

Advertisement

Οι δράστες μπήκαν στο σπίτι του 17χρονου με καταγωγή από το Πακιστάν λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα και άρχισαν να τον ξυλοκοπούν. Στη συνέχεια του έδεσαν τα χέρια και του πήραν 15 ευρώ που είχε στην κατοχή του.

Οι δράστες ζητούσαν επίμονα από τον ανήλικο να καλέσει τους γονείς του στο Πακιστάν προκειμένου να τους στείλουν χρήματα.

Σε διαφορετική περίπτωση θα τον κρατούσαν για αρκετό διάστημα κλειδωμένο μέσα στο ίδιο του το σπίτι. Ο άτυχος άνδρας φώναζε για αρκετές ώρες, ζητώντας βοήθεια, και γείτονες που άκουσαν τις κραυγές του ειδοποίησαν την Ελληνική Αστυνομία.

Advertisement

Οι άνδρες της Άμεσης Δράσης που έφτασαν στο σημείο άκουσαν το θύμα να κλαίει και τους κατηγορούμενους να συνομιλούν. Τότε φώναξαν στους δύο κακοποιούς να ανοίξουν την πόρτα, την οποία τελικά έσπασαν. Όταν μπήκαν στο σπίτι, οι δύο Αφγανοί προσπάθησαν να ξεφύγουν, αλλά γρήγορα συνελήφθησαν.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τρομαγμένο τον ανήλικο

Οι αστυνομικοί στη συνέχεια εντόπισαν σε παρακείμενη αποθήκη, τρομαγμένο και εμφανώς κακοποιημένο, τον ανήλικο, ο οποίος λίγο αργότερα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Αθηνών «Γ. Γεννηματάς», προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σημείο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα κομμάτι σύρμα, με το οποίο οι δράστες έδεσαν τα χέρια του, ράβδος μεταλλική με πλαστική λαβή, συνολικού μήκους 86 εκατοστών, και μία ξύλινη σανίδα, συνολικού μήκους 71 εκατοστών, αντικείμενα με τα οποία οι δράστες τον χτύπησαν.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: