Σαν Φρανσίσκο: Μάλλον βρέθηκε λύση για τον «βασανιστικό» βόμβο από τη γέφυρα Golden Gate

«Μπορούμε να ακούσουμε το βουητό από απόσταση άνω των πέντε χιλιομέτρων. Είναι κάτι που σε τρελαίνει»

Advertisement

Ο απόκοσμος βόμβος που προέρχεται από τη γέφυρα Golden Gate στον κόλπο του Σαν Φρανσίσκο και μοιάζει με «ψαλμούς μοναχών» ή «σύριγμα καζού», ενδέχεται να σιγήσει σύντομα – ή τουλάχιστον να περιοριστεί επαρκώς.

Ντόπιοι αξιωματούχοι πρόσφεραν μια λύση για τον «ανυπόφορο» θόρυβο που ηχεί από πέρυσι στις γειτονιές του Σαν Φραντσίσκο ιδίως τις ημέρες με αέρα, προκαλώντας την αγανάκτηση των περιοίκων.

Advertisement

Τις ημέρες που ο άνεμος φυσούσε από τα δεξιά, η γέφυρα έβγαζε έναν αλλόκοτο ήχο που κάποιοι κάτοικοι είχαν περιγράψει σαν «ηρεμιστικό» κι άλλοι «σαν να βασανίζουν κρατουμένους».

«Μπορούμε να ακούσουμε το βουητό από απόσταση άνω των πέντε χιλιομέτρων. Είναι κάτι που σε τρελαίνει» ανέφερε ένας κάτοικος.

Η λύση που προτείνεται είναι ένα πρότζεκτ κόστους περίπου 450.000 δολαρίων που περιλαμβάνει την εγκατάσταση κλιπ αλουμινίου τα οποία πιστεύεται πως θα συμβάλλουν στη μείωση του θορύβου έως 75%, όταν το άνεμος χτυπά τα πηχάκια στην κουπαστή της ατσάλινης γέφυρας.

Advertisement

«Αφού μελετήσαμε το φαινόμενο αυτό διεξοδικά, αποφασίσαμε πως ο ήχος προέρχεται από ένα νέο και πιο αεροδυναμικό κιγκλίδωμα που εγκαταστήσαμε στο δυτικό πεζοδρόμιο» αναφέρει ο Πάολο Κοσούλιχ-Σβαρτς, εκπρόσωπος της εταιρείας που έχει τη διαχείριση της γέφυρας.

«Ήταν μέρος της αναβάθμισης της γέφυρας, σχεδιασμένο να την προστατεύει για τις μελλοντικές γενιές από τους ισχυρούς ανέμους άνω των 160 χλμ/ώρα».

Το αρμόδιο τμήμα θα ψηφίσει για την υλοποίηση του πρότζεκτ. Αν εγκριθεί, οι εργασίες αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2022.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: