Batman: Ο ρόλος του Ρόμπερτ Πάτινσον είναι εμπνευσμένος από τον Kurt Cobain

Το αποκάλυψε ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος της ταινίας

Batman: Ο ρόλος του Ρόμπερτ Πάτινσον είναι εμπνευσμένος από τον Kurt Cobain
Advertisement

Ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος του Batman, Matt Reeves εξήγησε πώς ο χαρακτήρας του Ρόμπερτ Πάτινσον είναι εμπνευσμένος από τον Kurt Cobain των Nirvana.

Ο Πάτινσον υποδύεται τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία, η οποία θα βγει στους κινηματογράφους στις 4 Μαρτίου του 2022. Μαζί του η Ζόε Κράβιτς ως Catwoman και ο Κόλιν Φάρελ ως Penguin.

Advertisement

Σε μια νέα συνέντευξη, ο Reeves είπε στο Empire ότι «Όταν γράφω, ακούω μουσική και καθώς έγραφα την πρώτη πράξη της ταινίας, έβαλα το «Something In The Way» των Nirvana.

»Τότε ήταν που σκέφτηκα ότι, αντί να κάνω τον Μπρους Γουέιν την έκδοση του playboy που έχουμε δει πριν, υπάρχει μια άλλη εκδοχή με έναν πρωταγωνιστή που είχε περάσει μια μεγάλη τραγωδία και έγινε ερημίτης».

Στη συνέχεια, ο σκηνοθέτης είπε ότι θεώρησε τον Πάτινσον τέλειο για τον ρόλο όταν είδε την ερμηνεία του στην ταινία του 2017, Good Time.

Advertisement

«Σε εκείνη την ταινία μπορούσες πραγματικά να νιώσεις την ευαλωτότητα και την απελπισία του, αλλά μπορούσες να νιώσεις και τη δύναμή του. Νόμιζα ότι ήταν μια εξαιρετική μίξη. Έχει επίσης αυτό το πράγμα του Kurt Cobain, όπου μοιάζει με ροκ σταρ, αλλά νιώθεις επίσης ότι θα μπορούσε να είναι ένας ερημίτης.

»Έτσι άρχισα να κάνω αυτή τη σύνδεση και την ιδέα αυτής της φανταστικής εκδοχής του Kurt Cobain να βρίσκεται σε αυτό το φθαρμένο αρχοντικό».

Σύμφωνα με τη νέα περιγραφή για την ταινία The Batman, που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τη Warner Bros, «Δύο χρόνια καταδίωξης στους δρόμους καθώς ο Μπάτμαν (Ρόμπερτ Πάτινσον), προκαλώντας φόβο στις καρδιές των εγκληματιών, οδήγησε τον Μπρους Γουέιν βαθιά στις σκιές της Gotham City.

Advertisement

»Με λίγους μόνο έμπιστους συμμάχους – τον ​​Άλφρεντ Πένιγουορθ (Άντι Σέρκις), τον υπολοχαγό Τζέιμς Γκόρντον (Τζέφρι Ράιτ) – ανάμεσα στο διεφθαρμένο δίκτυο αξιωματούχων της πόλης, ο μοναχικός ήρωας έχει καθιερωθεί στους συμπολίτες του ως η μοναδική ενσάρκωση της εκδίκησης».

Η ταινία φέρει τη σκηνοθετική υπογραφή του Reeves (Ο Πλανήτης των Πιθήκων) ενώ για το σενάριο συνεργάστηκε με τον Peter Craig. Τη μουσική υπογράφει ο βραβευμένος με Όσκαρ συνθέτης Michael Giacchino.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: