Τα κρυπτονομίσματα προσέλκυσαν το 2021 τα περισσότερα χρήματα απ’ όλες τις χρονιές ύπαρξης τους συνολικά

Τα κρυπτονομίσματα προσέλκυσαν το 2021 τα περισσότερα χρήματα απ’ όλες τις χρονιές ύπαρξης τους συνολικά
Advertisement

Χρειάζεται μεγαλύτερη απόδειξη ότι εφέτος τα ψηφιακά assets γνώρισαν ευρεία αποδοχή; Όπως αναφέρει το Bloomberg, είναι γεγονός ότι venture capital funds το 2021 επένδυσαν σε κρυπτονομίσματα περί τα 30 δισ. δολάρια ή αν το θέλετε διαφορετικά, περισσότερα απ’ ότι είχαν διαθέσει συνολικά στο λίγο περισσότερο της μιας δεκαετίας διάστημα που υπάρχει η τεχνολογία των ψηφιακών assets.

Το ποσό είναι σχεδόν τετραπλάσιο από τα 18 δισ. δολάρια που διέθεσαν το 2018 ή της χρονιάς που το Bitcoin έκανε τα ασύλληπτα κέρδη της τάξης του 1.300%.

Advertisement

«Έχουμε προχωρήσει πέρα από τον “ψηφιακό χρυσό”. Έχουμε χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, τέχνη, gaming ως υποκατηγορία NFT, Web 3.0, αποκεντρωμένα μέσα κοινωνικής δικτύωσης — όλα αυτά έκαναν τους επενδυτές να πιστεύουν ότι «δεν έχουμε αρκετή έκθεση», είπε ο Spencer Bogart συνεργάτης της Blockchain Capital με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, έναν από τους μεγαλύτερους επενδυτές στον κλάδο, μετά τη χρηματοδότηση περισσότερων από 120 εταιρειών από την έναρξή της εταιρείας το 2013.

Καθώς άλλες καθιερωμένες εταιρείες του χώρου όπως η Coinbase Ventures, η Digital Currency Group και η Polychain Capital στοιχηματίζουν στο επόμενο μεγάλο πράγμα στον τομέα της κρυπτογράφησης, — μια εφαρμογή κοινωνικών δικτύων που μετατρέπει τις διασημότητες σε μάρκες (tokens), ένα παιχνίδι που θα μπορούσες να κερδίσεις ένα NFT εμπνευσμένο από Elon Musk ή ένα συλλεκτικό αντικείμενο που αποτελείται από μια λίστα λέξεων — κάθε είδους πειραματικές δημιουργίες έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.

«Οι επενδυτές χρηματοδοτούν τους πάντες και τα πάντα», δήλωσε ο αναλυτής του PitchBook, Rob Le.

Advertisement

Η ξαφνική εμφάνιση τομέων που κάποτε θα θεωρούνταν εξειδικευμένοι, όπως για παράδειγμα τα NFT, έδειξε στους επενδυτές τι μπορεί να χάνουν, αναφέρει ο Bogart.

Πρόσθεσε πώς η κάποτε σκοτεινή διαδικτυακή αγορά ΝΤF, OpenSea, συγκρίνεται τώρα με τον ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου Etsy.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: