Πώς η σαμπάνια ξεπέρασε σε κέρδη Bitcoin και Big Tech το 2021

Πώς η σαμπάνια ξεπέρασε σε κέρδη Bitcoin και Big Tech το 2021
Advertisement

Ρεκόρ στον αριθμό των δραστηριοτήτων και στην αύξηση των τιμών κατέγραψαν το 2021 οι διαδικτυακές πλατφόρμες, μέσα από τις οποίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν συναλλαγές σε κρασιά, σαμπάνιες και αλκοολούχα ποτά.

Αυτό κατέγραψαν τα στοιχεία του LiveTrade, το οποίο διαχειρίζεται τον «Δείκτη του Μπορντό» των ποτών, μεταδίδει το Reuters.

Advertisement

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα συμπεράσματα οι 15 από τις 20 μεγαλύτερες αυξήσεις τιμών στην πλατφόρμα το 2021 αφορούσαν σε παλαιωμένες σαμπάνιες.

Χαρακτηριστική της ανοδικής πορείας είναι η τιμή για ένα μπουκάλι σαμπάνιας Salon le Mesnil του 2002, η οποία περιγράφεται από τον παραγωγό του ως «σαγηνευτική σαν σπαθί σαμουράι».

Η τιμή της αυξήθηκε περισσότερο από 80% μέσα στο 2021 στις πλατφόρμες διαπραγμάτευσης αλκοολούχων ποτών και ηδύποτων, LiveTrade και Liv-ex και επί του παρόντος πωλείται για περίπου 11.700 λίρες το μπουκάλι.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Reuters, η αύξηση στην τιμή της αξίας της συγκεκριμένης σαμπάνιας έχει υποσκελίσει τα κέρδη του Bitcoin τα οποία από την αρχή του έτους έχουν φθάσει στο 75%, πόσο μάλλον του μέσου όρου των μετοχών των μεγάλων τεχνολογικών αμερικανικών κολοσσών (Alphabet, Amazon, Apple, Facebook, Microsoft, Tesla) ο οποίος μέχρι στιγμής διαμορφώνεται στο 18%.

Advertisement

Παράλληλα, αύξηση της τάξεως του 70% σημείωσαν οι τιμές της σαμπάνιας Comtes de Champagne 2006 της Taittinger, της Krug του 2002 και του 1996.

Εξηγώντας τους λόγους που τροφοδότησαν την «έκρηξη» στις συναλλαγές εκλεκτών κρασιών, ο διευθύνων σύμβουλος της LiveTrade, Μάθιου Ο Κόνελ είπε πως οφείλεται «από τα χαμηλά επιτόκια και τα υψηλά επίπεδα αποταμιεύσεων που συσσωρεύτηκαν από τους πλούσιους κατά τη διάρκεια των πολλών lockdowns, έως τη μεγάλη εστίαση στα σκληρά περιουσιακά στοιχεία στη σκιά των αυξανόμενων πληθωριστικών πιέσεων».

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: