H Bentley ανακαλεί τις Continental, Bentayga, Flying Spur και ζητά από τους ιδιοκτήτες να διορθώσουν το πρόβλημα

H Bentley ανακαλεί τις Continental, Bentayga, Flying Spur και ζητά από τους ιδιοκτήτες να διορθώσουν το πρόβλημα
Advertisement

Η Bentley ανακαλεί στις Ηνωμένες Πολιτείες συνολικά 3.777 οχήματα της, ως μέρος μιας καμπάνιας που θα μπορούσε να προκαλέσει σύγχυση στους ιδιοκτήτες τους.

Πιο συγκεκριμένα, η ανάκληση αφορά τις Bentayga, με ημερομηνίες κατασκευής από 13 Οκτωβρίου 2020 έως τις 2 Νοεμβρίου 2021, τις Continental GT και Continental GT Convertible που κατασκευάστηκαν μεταξύ 4 και 11 Νοεμβρίου 2020, και τις Flying Spur που παρήχθησαν μεταξύ 4 Νοεμβρίου 2020 και 9 Νοεμβρίου 2021.

Advertisement

Σύμφωνα με την εθνική υπηρεσία ασφάλειας οδικής κυκλοφορίας της Αμερικής (NHTSA), το εγχειρίδιο κατόχου αναφέρει λανθασμένα ότι ο αερόσακος δεν θα ενεργοποιηθεί όταν είναι αναμμένο το σύμβολο “αερόσακος συνοδηγού”, και επομένως όσοι το διαβάσουν μπορεί να παρεξηγήσουν το “λαμπάκι”, και να μπερδευτούν με τη λειτουργία του συγκεκριμένου αερόσακου.

Υπό κανονικές συνθήκες, οι ιδιοκτήτες θα έπρεπε να πάνε τα οχήματα τους στους αντιπροσώπους για να γίνει η απαραίτητη επισκευή.

Ωστόσο, σε αυτήν την περίπτωση, η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία θα διανείμει τις διορθωτικές ενέργειες που θα πρέπει να προστεθούν στο εγχειρίδιο, και οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να τις εφαρμόσουν μόνοι τους.

Advertisement

Ωστόσο, εάν οι ιδιοκτήτες δεν θελήσουν να κάνουν αυτήν την εργασία, τότε αυτοί μπορούν να απευθυνθούν στην Bentley και να ζητήσουν από τους τεχνικούς τους να εφαρμόσουν την ετικέτα στο εγχειρίδιο.

Οι αντιπρόσωποι θα φροντίσουν στο επόμενο σέρβις του αυτοκινήτου να συμπεριληφθεί η νέα ετικέτα, που θα αναφέρει ότι “ο αερόσακος μπορεί να ενεργοποιηθεί σε περίπτωση πρόσκρουσης“, η οποία αντικαθιστά το “ο αερόσακος δεν θα ενεργοποιηθεί σε περίπτωση πρόσκρουσης.“

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: