Δώρα Χρυσικού: «Με αφόρισε η εκκλησία, φανατισμένοι με τραβούσαν από τα μαλλιά για να με ρίξουν στο ποτάμι»

Δώρα Χρυσικού: «Με αφόρισε η εκκλησία, φανατισμένοι με τραβούσαν από τα μαλλιά για να με ρίξουν στο ποτάμι»
Advertisement

Η Δώρα Χρυσικού η οποία πρωταγωνιστεί φέτος στην τηλεοπτική σειρά του Mega «Η γη της ελιάς», βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Μega Καλημέρα».

Η γνωστή ηθοποιός μίλησε για τον ρόλο της στη σειρά «Η γη της Ελιάς», αλλά αναφέρθηκε και στο κίνημα metoo.

Advertisement

«Η αλήθεια είναι ότι είμαστε χαρούμενοι για τη σειρά και που έχουμε δουλειά μετά από δύο δύσκολα χρόνια για την υποκριτική λόγω πανδημίας. Έχουμε δουλειά αρκετοί άνθρωποι, που από μόνο του αυτό είναι θετικό.

Να πούμε ότι δεν χαιρόμαστε που η σειρά πάει τόσο καλά, θα ήταν ψέμα. Αυτός άλλωστε είναι ο απώτερος σκοπός, να αγαπηθεί αυτό που κάνουμε.

Είναι πολύ κατανοητό ότι υποδύομαι κάτι. Μπορεί να λένε για τον χαρακτήρα ότι είναι στραβόξυλο, ότι είναι πονηρή και φέρεται άσχημα στα παιδιά της, που ισχύει, αλλά μου λένε ‘μπράβο σου, γιατί έχεις μπει στο πετσί του ρόλου’. Για μένα αυτό είναι η επιτυχία», είπε αρχικά η Δώρα Χρυσικού.

Advertisement

Η Δώρα Χρυσικού είπε στη συνέχεια: «Το 2021 ήταν μία δύσκολη χρονιά. Εγώ αυτή τη στιγμή θεωρώ ότι το έχω αφήσει πίσω μου. Όλο αυτό που πήρα από αυτό ήταν το εύθραυστο της ζωής, ότι είναι μία αστραπή. Το άλλο είναι ότι έχουμε δύναμη που πολλές φορές δεν κατανοούμε απόλυτα ότι την έχουμε.

Θέλω να σπάσω τα στερεότυπα. Φοβήθηκα πάρα πολύ. Προσπάθησα να μην τον προτάξω, να μην τον αφήσω να με περιβάλλει και να με γκρεμίσει. Ο φόβος είναι κάτι πολύ φυσιολογικό και ανθρώπινο. Απλώς νομίζω ότι πρέπει να αρθούμε πάνω από τον φόβο για να μπορέσουμε να υπάρξουμε».

Η Δώρα Χρυσικού είπε στη συνέχεια για το κίνημα metoo: «Η ελληνική κοινωνία είναι έτοιμη να ακούσει και να αποδεχτεί όσους έχουν δεχτεί κακοποιητικές συμπεριφορές. Νομίζω μόνο καλό μπορεί να βγει από αυτό.

Advertisement

Όταν διαχειρίζεσαι το τραύμα, όταν το επικοινωνείς, είναι ένα βήμα προς το φως. Πλέον μπορούμε να αναπνέουμε πιο ελεύθερα, γιατί αυτό το πράγμα δεν είναι πια ανεκτό. Οι θύτες ξέρουν πότε έχουν περάσει τα εσκαμμένα».

Η Δώρα Χρυσικού τέλος αναφέρθηκε και στη συμμετοχή της στην ταινία του Θεόδωρου Αγγελόπουλου, το «Μετέωρο Βήμα του Πελαργού», η οποία έμελλε να είναι η αιτία του αφορισμού της: «Ήμουν η πέτρα του σκανδάλου. Έχω ζήσει άπειρου κάλλους σκηνές στην Φλώρινα, φανατισμένους να με τραβάνε από τα μαλλιά να με ρίξουν στο ποτάμι… Ήταν τρομακτικό».

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: