Ο νέος πρόεδρος της FIA είναι βέβαιος πως ο Hamilton δεν θα αποχωρήσει από την Formula 1

Ο νέος πρόεδρος της FIA είναι βέβαιος πως ο Hamilton δεν θα αποχωρήσει από την Formula 1
Advertisement

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της FIA Mohammed Ben Sulayem, δήλωσε πως είναι σίγουρος πως ο Lewis Hamilton δεν θα φύγει από τη Formula 1, εξαιτίας του ότι συνέβη στο τελευταίο GP της προηγούμενης σεζόν.

Ο Hamilton που δεν έχει κάνει καμία δήλωση από τότε, αρνήθηκε να παραβρεθεί στο γκαλά της FIA, με τον Toto Wolff να δηλώνει πως ο Βρετανός είναι “απογοητευμένος” από τα γεγονότα στο Άμπου Ντάμπι και ελπίζει πως ο Lewis θα συνεχίσει να αγωνίζεται και το 2022.

Advertisement

Ο Mohammed Ben Sulayem ερωτηθείς κατά τη διάρκεια μιας ενημέρωσης τύπου πριν από το Ράλι Ντακάρ, εάν φοβάται πως ο Hamilton μπορεί να μην αγωνιστεί φέτος είπε:

«Όχι, δεν νομίζω πως θα τα παρατήσει. Ο Lewis δεν έχει δηλώσει πως δεν πρόκειται να αγωνιστεί. Όντας οδηγός, κάνεις ο ίδιος δηλώσεις για τον εαυτό σου, δεν αφήνεις τις φήμες να μιλούν.

Είμαι σίγουρος ότι ο Lewis θα επιστρέψει. Ο Lewis είναι ένα μεγάλο μέρος του μηχανοκίνητου αθλητισμού, και φυσικά της Formula 1.»

Advertisement

Ο Ben Sulayem τόνισε την ανάγκη η FIA να είναι “προορατική παρά αντιδραστική” στην επίλυση των αθλητικών κανονισμών για να διασφαλίσει ότι δεν θα επαναληφθεί αυτό που συνέβη στο Άμπου Ντάμπι.

«Θα μελετήσουμε ότι συνέβη στο Άμπου Ντάμπι και θα ληφθεί απόφαση για το πώς θα προχωρήσουμε χωρίς καμία πίεση από κανέναν. Η ακεραιότητα της FIA, είναι δουλειά και καθήκον μου να την προστατεύσω, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν εξετάζουμε τους κανονισμούς μας και αν υπάρξει κάποια βελτίωση, θα την κάνουμε.

Είπα στην πρώτη μου συνέντευξη Τύπου, αυτό δεν είναι το βιβλίο του Θεού. Αυτό είναι γραμμένο από ανθρώπους. Μπορεί να βελτιωθεί και να αλλάξει από τον άνθρωπο.»

Advertisement

Παράλληλα ο Ben Sulayem, που πριν μερικές εβδομάδες είχε πει πως ενδέχεται ο Hamilton να τιμωρηθεί επειδή δεν έδωσε το παρόν στο γκαλά της FIA, αποκάλυψε ότι έχει στείλει μηνύματα στον Hamilton, αλλά δεν είχε λάβει ακόμη απάντηση.

Ο Ben Sulayem είπε σε εκείνη την πρώτη συνέντευξη Τύπου ότι δεν θα μπορούσε να υπάρξει «καμία συγχώρεση» για τον Hamilton εάν διαπιστωθεί ότι παραβίασε τους κανόνες της FIA παραλείποντας το έπαθλο στο τέλος της σεζόν στο Παρίσι τον περασμένο μήνα. Τώρα ωστόσο δήλωσε:

«Του έστειλα μηνύματα, Νομίζω ότι δεν είναι 100% έτοιμος να απαντήσει. Δεν τον κατηγορώ. Καταλαβαίνω τη θέση του, ως οδηγός – φυσικά είναι σε διαφορετικό επίπεδο.

Advertisement

Αλλά υπάρχουν και οι κανόνες που πρέπει να τηρούνται από όλους τους οδηγούς και τις ομάδες. Πρέπει να σεβαστούμε τους κανόνες ως ένδειξη σεβασμού για την ακεραιότητα της FIA. Και δεν μπορώ να κρίνω κανέναν αν δεν έχω τα σωστά στοιχεία.

Νιώθω ότι το να μην είναι παρών στο εορταστικό δείπνο, είναι κάτι που η ομάδα και ο Lewis το γνώριζαν. Αλλά στο τέλος της ημέρας, είσαι επίσης άνθρωπος. Το άγχος και η πίεση ήταν εκεί.

Είμαι σίγουρος ότι όλα θα διευθετηθούν. Δεν μπορούμε να σκεφτούμε το παρελθόν μας. Έχουμε πολλά να σκεφτούμε. Είμαστε οι άνθρωποι του μέλλοντος.»

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: