Τα 5 ζώδια που αντέχουν στον συναισθηματικό πόνο

Τα 5 ζώδια που αντέχουν στον συναισθηματικό πόνο
Advertisement

Όλοι οι άνθρωποι έχουν συναισθήματα και όλοι, εκτός από χαρά και ευχαρίστηση, μπορούν να νιώσουν και θυμό, οργή ή πόνο.

Κι όμως υπάρχουν κάποιοι που δεν εκφράζουν προς τα έξω τα αρνητικά τους συναισθήματα ούτε θα δείξουν ποτέ αν και πόσο πονάνε, ειδικά μετά από έναν χωρισμό.

Advertisement

Θα διαπιστώσεις μάλιστα ότι με έναν θαυμαστό τρόπο καταφέρνουν όχι μόνο να συνεχίζουν τη ζωή τους απτόητοι μετά από ένα μεγάλο συναισθηματικό… στραπάτσο, αλλά θα έβαζες και στοίχημα ότι καθόλου δεν τους ένοιαξε.

Με λίγα λόγια, έχουν αναπτυγμένους τους δικούς τους μηχανισμούς άμυνας, που τους εφαρμόζουν απαρέγκλιτα, κόντρα στην όποια αναποδιά, απόρριψη ή απογοήτευση!

Διάβασε παρακάτω ποια είναι τα ζώδια που, ακόμα κι αν τα πληγώσεις, θα εκπλαγείς από το πόσο… αναίσθητα δείχνουν:

Advertisement

ΔΙΔΥΜΟΙ

Δεν πληγώνεται εύκολα. Και αν αυτό συμβεί, τότε ο «πόνος» θα διαρκέσει για λίγο μόνο. Το ξεχνάει και πάει παρακάτω.

Όπως έλεγε και η Καίτη Γαρμπή: «Όλη κι όλη μου η στεναχώρια, κράτησε να ξέρεις 2-3 ώρες το πολύ. Κι αν στο εξής εμείς θα ζούμε χώρια, τώρα πια αυτό καθόλου δεν μ’ ανησυχεί». Και να τα λέμε και όλα κι η Καίτη Γαρμπή Δίδυμος είναι!

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Μιλάμε για τον άνθρωπο-«συναισθηματικό παγόβουνο». Μην το παλεύεις. Δεν πονάει. Είναι ένα από τα μεγάλα του ατού.

Advertisement

Για κάποιους αυτή του η ικανότητα θεωρείται μειονέκτημα, ωστόσο για εκείνον δεν είναι. Αντιθέτως, το να μπορεί να «κατεβάσει ρολά» και να είναι στον κόσμο του είναι το καλύτερο προσόν που μπορούσε να του δώσει η φύση.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Είναι ο άνθρωπος που έτσι και σε «σκοτώσει» μέσα του, είσαι για πάντα «νεκρός». Δεν αλλάζει γνώμη, δεν μπορείς να τον μεταπείσεις και το καλύτερο για εκείνον; Δεν νιώθει πόνο.

Δεν πληγώνεται εύκολα και αν αυτό συμβεί, τότε «τελειώνει» τις καταστάσεις, «νεκρώνει» συναισθηματικά και συνεχίζει την ζωή του σαν να μην συνέβη ποτέ το παραμικρό…

Advertisement

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Είναι εύκολο για την Παρθένο να «κατεβάσει ρολά». Έτσι και πληγωθεί, μπορεί να «αδειάσει» γρήγορα συναισθηματικά και έχει τον τρόπο της για να το καταφέρει.

Αρχίζει να σκέφτεται όλα τα αρνητικά χαρακτηριστικά σου, όλα τα λάθη που έκανες, ό,τι «στραβό» είχες πάνω σου και ξενερώνει με ευκολία.

Διότι βλέπει ότι δεν ήσουν άψογος/η και δεν μπορούσες να αγγίξεις την τελειότητα, οπότε… γλίτωσε από σένα και πάει γι’ άλλα πιο ωραία πιο μεγάλα.

Advertisement

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Θα μπορούσες να τον πεις και «κρύο αίμα». Έτσι και πει τέλος, είναι… τέλος. Και δεν πονάει κιόλας που σε χάνει. Γιατί πάνω από όλα βάζει την λογική και ξέρει ότι έχει πάρει την σωστή απόφαση.

Δεν διστάζει να ρίξει γροθιά στο μαχαίρι και να κάνει τις αλλαγές που πρέπει. Και φυσικά δεν θα ρίξει ούτε δάκρυ. Ούτε και θα κάθεται να μυξοκλαίει και να πονάει. Ο πόνος είναι για τους αδύναμους κι εκείνος ανήκει στους δυνατούς.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: