Υπουργείο Πολιτισμού: «Δεν δόθηκε άδεια», η απάντηση για την ερωτική ταινία «Ξεπαρθενών» στην Ακρόπολη

Advertisement

Την άμεση προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες, έγιναν γυρίσματα ερωτικής ταινίας στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, διέταξε το υπουργείο Πολιτισμού.

Μετά το σάλο που προκλήθηκε από την ταινία μικρού μήκους με τον τίτλο «Ξεπαρθενών», όπου ένα ζευγάρι ανδρών επιδίδεται σε ερωτικές πράξεις στην Ακρόπολη, το υπουργείο Πολιτισμού εξέδωσε ανακοίνωση, προχωρώντας σε διευκρινίσεις, μετά από ερωτήσεις δημοσιογράφων για το επίμαχο βίντεο.

Advertisement

Ετσι, το υπουργείο απάντησε χαρακτηριστικά: «Οι σκηνές γυρίστηκαν παράνομα στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης και προφανώς δεν έχει δοθεί καμία άδεια από τις καθ’ ύλην αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης δεν προσφέρεται για κανενός είδους ακτιβιστική ή άλλη δραστηριότητα, η οποία προσβάλλει και συμπεριφέρεται ασεβώς στο μνημείο.

Με εντολή της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού προς την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών, διενεργείται προκαταρκτική εξέταση, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στον Κώδικα Κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες έλαβε χώρα το περιστατικό και να αποδοθούν ευθύνες».

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: