Νόβακ Τζόκοβιτς: «Δεν ξέρω γιατί δεν θέλει να εμβολιαστεί» λέει η μητέρα του

Νόβακ Τζόκοβιτς: «Δεν ξέρω γιατί δεν θέλει να εμβολιαστεί» λέει η μητέρα του
Advertisement

Σε μία εκ βαθέων συνέντευξή της, η μητέρα του Σέρβου τενίστα, Νόβακ Τζόκοβιτς, μίλησε στον αυστραλιανό τηλεοπτικό σταθμό «Sunrise Channel 7» για τον «Γολγοθά» που περνάει η οικογένειά της, με αφορμή την πολύκροτη υπόθεση που έχει προκαλέσει «σεισμό» στο χώρο του αθλητισμού και διπλωματική ένταση μεταξύ Σερβίας – Αυστραλίας.

«Είναι η πιο δύσκολη στιγμή για εμάς. Ούτε στα χειρότερα όνειρά μου δεν θα περίμενα να συμβεί κάτι τέτοιο», παραδέχεται η 57χρονη Ντιάνα αναφερόμενη στις διαστάσεις που έχει λάβει η υπόθεση του ανεμβολίαστου «Νόλε» που θέλει να συμμετάσχει στο αυστραλιανό Open.

Advertisement

Η ίδια υποστηρίζει ότι με τον σύζυγό της διερωτώνται κάθε λίγο και λιγάκι εάν αυτό που περνάει η οικογένειά τους είναι αληθινό. «Δεν έχουμε κοιμηθεί για μέρες, νιώθουμε πολύ κουρασμένοι. Είναι αληθινό αυτό που ζούμε ή ταινία στην τηλεόραση;», λέει χαρακτηριστικά.

«Έχει τη δική του φιλοσοφία ζωής»

Όταν ρωτήθηκε γιατί δεν κατάφερε να πείσει το γιο της να εμβολιαστεί κατά της νόσου Covid, απάντησε: «Ο Νόβακ είναι 34. Ως μητέρα, δεν μπορώ να τον πιέσω. Έχει τη δική του φιλοσοφία ζωής. Αν σκέφτεται έτσι, εντάξει. Ξέρω ότι είναι ο πιο υγιής άνθρωπος στον κόσμο.

Δίνει τόση σημασία στον τρόπο ζωής του και το σώμα του, που κανείς δεν μπορεί να φανταστεί. Είναι τόσο αφοσιωμένος στο άθλημά του. Κάνει τα πάντα για το σώμα του να είναι υγιές».

Advertisement

Η Ντιάνα δήλωσε ότι δεν ξέρει τους λόγους για τους οποίους ο γιος της δεν θέλει να κάνει το εμβόλιο: «Δεν ξέρω γιατί δεν θέλει να εμβολιαστεί. Αυτή είναι η απόφασή του.

Καθένας σε αυτόν τον κόσμο μπορεί να αποφασίσει μόνος του. Είναι ανθρώπινο δικαίωμα. Μπορεί να κάνει καθημερινά τεστ PCR και θα δείτε ότι είναι υγιής. Που είναι το πρόβλημα;»

«Η υπόθεση πλέον έκλεισε για μένα»

Η μητέρα του Σέρβου τενίστα απέφυγε να πάρει θέση για το γεγονός ότι ο «Νόλε» συμπλήρωσε «λάθος» την ιατρική βεβαίωση που απαιτείται για την είσοδό του στην Αυστραλία δηλώνοντας ότι δύο εβδομάδες προτού αναχωρήσει για Μελβούρνη, παρέμεινε στο Βελιγράδι ενώ βρισκόταν στην Ισπανία.

Advertisement

«Δεν μπορώ να το σχολιάσω. Μόλις το διάβασα κι εγώ. Δεν μίλησα με τον Νόβακ γι’ αυτό. Μπορώ μόνο να πω: Ο δικαστής Άντονι Κέλι άκουσε και τις δύο πλευρές επί επτά ώρες και έβγαλε την απόφασή του. Η υπόθεση πλέον έκλεισε για μένα».

Διευρύνθηκε η έρευνα του υπουργείου Εσωτερικών Υποθέσεων

Στο μεταξύ, η έρευνα του υπουργείου Εσωτερικών Υποθέσεων της Αυστραλίας με αντικείμενο τον Σέρβο τενίστα, έχει πλέον διευρυνθεί συμπεριλαμβάνοντας τα επιπλέον στοιχεία, όπως την παραβίαση των κανόνων καραντίνας στη Σερβία, τον ανακριβή ισχυρισμό στη δήλωση για την είσοδό του στη χώρα και τα «θολά σημεία» ως προς την ημερομηνία που διαγνώστηκε θετικός με κορωνοϊό.

Ο υπουργός Μετανάστευσης, Άλεξ Χοκ, ρίχνει το βάρος κυρίως στο αν το πιστοποιητικό νόσησης αποτελεί δικαιολογία για τον μη εμβολιασμό του Σέρβου, παράλληλα όμως δεν αποκλείεται τα επιπλέον στοιχεία να λειτουργήσουν επιβαρυντικά.

Advertisement

Το σίριαλ του ανεμβολίαστου «Νόλε» συνεχίζει και ακόμα παραμένει άγνωστο αν ο Αυστραλός υπουργός θα χρησιμοποιήσει την εξουσία που του δίνει ο νόμος για να ακυρώσει τη βίζα του Σέρβου τενίστα.

Νωρίτερα, η πρωθυπουργός της Σερβίας, Άνα Μπρνάμπιτς, σχολίασε τον σάλο που έχει δημιουργηθεί με τις δημόσιες εμφανίσεις του Τζόκοβιτς -χωρίς μάσκα- λίγα 24ωρα αφού εμφάνισε θετικό PCR τεστ τον περασμένο Δεκέμβριο.

Σε δηλώσεις της στο Ρόιτερς, ζήτησε εξηγήσεις για τις κινήσεις του 34χρονου κορυφαίου τενίστα, τονίζοντας πως ξεκάθαρα παραβίασε τους νόμους. «Ελπίζω η τελική απόφαση να ανακοινωθεί πολύ σύντομα. Η αβεβαιότητα δεν κάνει καλό ούτε στον Τζόκοβιτς, ούτε στο Αυστραλιανό Όπεν. Δεν είμαι ούτε αισιόδοξη, ούτε απαισιόδοξη αυτή τη στιγμή για την έκβαση της υπόθεσης».

Τα «λάθη» που παραδέχεται ο Τζόκοβιτς

Στην ουσία, ο Νο 1 τενίστας στον κόσμο παραδέχεται ότι στις 14 Δεκεμβρίου – παρακολούθησε έναν αγώνα μπάσκετ όπου πολλοί παίκτες βρέθηκαν θετικοί στην COVID-19 και ισχυρίζεται ότι δυο ημέρες μετά, παρόλο που δεν είχε συμπτώματα έκανε δυο τεστ τα οποία βγήκαν αρνητικά.

Advertisement

Το ίδιο αρνητικό ήταν το τεστ που έκανε και την επόμενη ημέρα οπού παραβρέθηκε σε εκδήλωση απονομής βραβείων σε παιδιά.

Λίγο αργότερα, όπως περιγράφει, ενημερώθηκε ότι το PCR στο οποίο είχε υποβληθεί βγήκε θετικό και παραδέχθηκε πως ήταν «λάθος» την επόμενη ημέρα να παραχωρήσει συνέντευξη στην γαλλική εφημερίδα «L’Equipe».

Επίσης παραδέχεται πως το να κλικάρει το λάθος κουτάκι σχετικά με τα προηγούμενα ταξίδια του πριν την Αυστραλία, ήταν του ατζέντη του και ήταν ανθρώπινο, όπως λέει.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: