Αισιόδοξα νέα: Έρχεται αποκλιμάκωση – Πότε θα πέσουμε κάτω από τις 3.000 κρούσματα

Αισιόδοξα νέα: Έρχεται αποκλιμάκωση – Πότε θα πέσουμε κάτω από τις 3.000 κρούσματα
Advertisement

Για το μέλλον της πανδημίας στην Ελλάδα, καθώς και την αποκλιμάκωση των κρουσμάτων μίλησε ο καθηγητής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Ο κ. Σαρηγιάννης, αφού τόνισε ότι «αφήσαμε πίσω τις προβλέψεις για 50.000 κρούσματα» υπογράμμισε ότι «σε δύο εβδομάδες από τώρα μπορούμε να φτάσουμε κάτω από τις 3.000 κρούσματα», μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Advertisement

Όπως ανέφερε, η αποκλιμάκωση στα κρούσματα ήρθε κατά 8-10 ημέρες νωρίτερα και «είμαστε σε φάση ύφεσης».

Επεσήμανε, δε, ότι σήμερα θα καταγραφούν περίπου «22.000 και κάτι» κρούσματα, συμπληρώνοντας ότι στα τέλη του Ιανουαρίου, «αν διατηρήσουμε τα μέτρα κι αν τηρήσουμε όπως τα τηρήσαμε φοβούμενοι, μπορούμε να φτάσουμε κάτω από τις 3.000 κρούσματα».

«Η ηλικιακή ομάδα 18-29 ετών οδήγησε αυτό το κύμα»

Ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι η ηλικιακή ομάδα 18-29 ετών οδήγησε αυτό το κύμα και πέρασε πολύ συχνά ασυμπτωματικά τη νόσο. «Τα κρούσματα ενδεχομένως να ήταν διπλάσια».

Advertisement

«Η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα έχει μεγάλη δυνατότητα διασποράς, πρέπει να διατηρηθεί η έλλειψη επαφών», πρόσθεσε, σχολιάζοντας ότι την περίοδο των εορτών, λόγω του φόβου «τελικά όλοι μαζεύτηκαν».

Ο κ. Σαρηγιάννης σημείωσε ότι «πρέπει να συνεχίσουμε τον εμβολιασμό», τονίζοντας ότι «παρά το γεγονός ότι η Όμικρον έχει ηπιότερα χαρακτηριστικά, ο κίνδυνος νοσηλειών υπάρχει».

Τέλος, σχολίασε πως «η τηλεργασία βοήθησε» και είπε ότι «η στρατηγική των πολλαπλών γραμμών άμυνας είναι η σωστή».

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: