Shimon Hayut: Ο απατεώνας του Tinder που παρίστανε τον δισεκατομμυριούχο πλεϊμπόι και συνελήφθη στην Ελλάδα

Shimon Hayut: Ο απατεώνας του Tinder που παρίστανε τον δισεκατομμυριούχο πλεϊμπόι και συνελήφθη στην Ελλάδα
Advertisement

Ο 31χρονος Shimon Hayut από το Ισραήλ, δεν είχε την παραμικρή ιδέα για όσα θα ακολουθούσαν όταν πρωτοάνοιξε τον λογαριασμό του στη δημοφιλή πλατφόρμα γνωριμιών Tinder.

To μόνο που ήλπιζε ήταν πως θα κατάφερνε να ξεγελάσει δεκάδες γυναίκες με την ψεύτικη ταυτότητα που χρησιμοποιούσε στην εφαρμογή.

Advertisement

Το όνομα που συμπλήρωσε στα στοιχεία ήταν Simon Leviev, υποστηρίζοντας ότι ήταν γιος του δισεκατομμυριούχου Ρωσο-Ισραηλινού μεγιστάνα διαμαντιών Lev Leviev, ενώ δεν… παρέλειψε να γράψει στις πληροφορίες του προφίλ του, πως ήταν «ο πρίγκιπας των διαμαντιών».

Το 2019, η Cecilie Fjellhoy μόλις είδε τη φωτογραφία του Hayut στην εφαρμογή, σκέφτηκε ότι τελικά συνάντησε τον πρίγκιπα που ονειρευόταν σε όλη της τη ζωή.

29 ετών τότε, η Νορβηγίδα μεταπτυχιακή φοιτήτρια ενθουσιάστηκε όταν ο γοητευτικός πλεϊμπόι τη πήγε στη Βουλγαρία με ένα ιδιωτικό αεροπλάνο για το πρώτο τους ραντεβού.

Advertisement

«Όταν μίλησα για πρώτη φορά με τον Simon, νιώσαμε αμέσως αμοιβαία έλξη» είχε πει η Fjellhoy, προσθέτοντας πως η σχέση τους «έμοιαζε με ταινία».

Το παραμυθένιο ειδύλλιο όμως εξελίχθηκε γρήγορα σε εφιάλτη, αφήνοντας τη νεαρή φοβισμένη και πληγωμένη, αλλά και με.. 200.000 δολάρια λιγότερα.

Από νωρίς, ο κατά συρροή απατεώνας υπαινίχθηκε τον εγγενή κίνδυνο της ενασχόλησης με τη βιομηχανία διαμαντιών και κάποια στιγμή αργότερα είπε στην κοπέλα του πως δεν μπορούσε να την επισκεφτεί στο Λονδίνο, εξαιτίας των απειλών που δεχόταν.

Advertisement

Έφτασε μάλιστα στο σημείο να στείλει φωτογραφίες του ίδιου και του σωματοφύλακά του στο νοσοκομείο, ισχυριζόμενος ότι δέχθηκαν «επίθεση».

Η Fjellhoy τρέμοντας μην πάθει κάτι ο καλός της, τον ρώτησε πώς μπορεί να τον βοηθήσει κι εκείνος της ζήτησε να συμπληρώσει μια αίτηση για μια πιστωτική κάρτα, στην οποία  η ανυποψίαστη ερωτοχτυπημένη, θα κατέθετε  200.000 δολάρια.

Έτσι λοιπόν, ο… πρίγκιπας των ονείρων της, θα μπορούσε να συνεχίσει ανενόχλητος τη ζωή του, χρησιμοποιώντας τα χρήματα της αγαπημένης του, κι έτσι κανείς από τους υποτιθέμενους εχθρούς του δεν θα μπορούσε να τον βρει μέσω των τραπεζικών του κινήσεων.

Advertisement

«Ένιωσα ωραία που μπορούσα να του τα δώσω και να του πω, εδώ είναι η πιστωτική μου κάρτα. Τα κατάφερα», είχε πει η νεαρή στο νορβηγικό ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Στην πραγματικότητα, ο Simon Leviev ήταν ο Shimon Hayut, ένας κατάδικος που εξέτισε τρία χρόνια σε φινλανδική φυλακή για εξαπάτηση πολλών γυναικών, προκειμένου να χρηματοδοτήσουν τον πλούσιο τρόπο ζωής του με ιδιωτικά τζετ, γρήγορα αυτοκίνητα και πολυτελή ξενοδοχεία.

Το σχέδιο του; Έταζε στις γυναίκες που γνώριζε στο Tinder πολυτελή ταξίδια και δώρα, χρησιμοποιώντας χρήματα που είχε πάρει από άλλες γυναίκες.

Στη συνέχεια ζητούσε περισσότερα χρήματα με το πρόσχημα ότι έπρεπε να προστατεύσει την ταυτότητά του λόγω ανησυχιών για την ασφάλειά του.

Advertisement

Για να κάνει τους ισχυρισμούς του ακόμα πιο πιστευτούς, ο Hayut άλλαξε το επώνυμό του σε Leviev και προσέλαβε μια ομάδα ψεύτικων βοηθών, επιχειρηματικών συνεργατών και ενός σωματοφύλακα, για να κάνει την ιστορία του αξιόπιστη.

Tελικά, ο Ισραηλινός συνελήφθη το 2019 στην Ελλάδα, μετά από κοινή επιχείρηση της Ιντερπόλ και της ισραηλινής αστυνομίας.

Οι ισραηλινές αρχές ζήτησαν την έκδοσή του στην πατρίδα του και εξέτισε ποινή φυλάκισης μόλις πέντε μηνών, οπότε πλέον κυκλοφορεί και πάλι… ελεύθερος και ωραίος, με τις αρχές να υποψιάζονται ότι ίσως κάποια στιγμή, επιστρέψει στον «τόπο του εγκλήματος».

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: