«Το παιδί μου δεν μπορεί να είναι με τη μάσκα, με ένα φίμωτρο» δηλώνει η 33χρονη μητέρα μετά την ποινή φυλάκισης

«Το παιδί μου δεν μπορεί να είναι με τη μάσκα, με ένα φίμωτρο» δηλώνει η 33χρονη μητέρα μετά την ποινή φυλάκισης
Advertisement

Διαστάσεις έχουν πάρει οι περιπτώσεις γονέων που δεν στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο λόγω κορωνοϊού.

Μέχρι και με δύο χρόνια φυλάκιση υπενθυμίζεται  ότι μπορεί να έρθουν αντιμέτωποι γονείς που απομακρύνουν τους μαθητές από τις σχολικές αίθουσες, ενώ δεν αποκλείεται να αφαιρεθεί και γονική μέριμνα.

Advertisement

Απασχολεί τις τελευταίες ώρες την κοινή γνώμη η υπόθεση της 33χρονης μητέρας που δεν είχε στείλει για ενάμιση χρόνο την κόρη της στο σχολείο. Ποινή φυλάκισης 7 μηνών με αναστολή επέβαλε στη μητέρα το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου. Μετά την απόφαση, η μητερα δηλώνει τα εξής στο Mega:

«Πέρσι δεν το πήγα. Το πήγα κάποιες ημέρες αλλά άκουσα ότι τα κρούσματα αυξάνονται και το σταμάτησα. Και φέτος το πήγα σχολείο και πάλι σταμάτησα γιατί είχε κρούσματα. Ούτε αρνήτρια είμαι, ούτε σε καμιά οργάνωση είμαι».

Την ίδια ώρα, στο στόχαστρο των Αρχών έχουν μπει δεκάδες άλλες περιπτώσεις παιδιών σε όλη την Ελλάδα, που στερούνται την υποχρεωτική μόρφωση.

Κι ενώ η πρώτη καταδικασμένη ισχυρίζεται ότι δεν είναι αρνήτρια, ο σύντροφός της διευκρινίζει ότι κανείς από τους δύο δεν είναι εμβολιασμένος, γιατί, όπως λέει, δεν γνωρίζουν αν τα εμβόλια είναι πιστοποιημένα.

Advertisement

«Οι άλλες μπορεί να είναι αρνήτριες. Εγώ δεν είμαι. Εγώ το είπα καθαρά και αληθινά ότι φοβάμαι γιατί ούτε το παιδί μου μπορεί να είναι με τη μάσκα, με ένα φίμωτρο όπως λέγεται» πρόσθεσε η 33χρονη γυναίκα.

Με αυτό το… φίμωτρο όπως το αποκαλεί θ’ αναγκαστεί πάντως να στείλει την κόρη της σχολείο καθώς κινδυνεύει μέχρι και με αφαίρεση της γονικής μέριμνας αν η κόρη της δεν συνεχίσει κανονικά τη φοίτησή της.

Η γυναίκα υπενθυμίζεται ότι συνελήφθη την περασμένη Δευτέρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας για τους μαθητές, που συστηματικά απουσιάζουν εν μέσω πανδημίας και παραδέχτηκε ότι δεν έστελνε το παιδί της στο σχολείο.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: