Νεκρή μητέρα που βούτηξε για τα Θεοφάνεια σε ποτάμι και παρασύρθηκε από ρεύμα

Νεκρή μητέρα που βούτηξε για τα Θεοφάνεια σε ποτάμι και παρασύρθηκε από ρεύμα
Advertisement

Από μία τραγωδία σημαδεύτηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για τα Θεοφάνεια όταν μητέρα δύο παιδιών βούτηξε στην παγωμένη κοίτη ποταμού και παρασύρθηκε από ρεύμα.

Η δικηγόρος βρέθηκε μέσα στον ποταμό από τρύπα που είχε ανοίξει στον πάγο για τους εορτασμούς και άφησε την τελευταία της πνοή.

Advertisement

Το περιστατικό συνέβη στον ποταμό Oredezh, κοντά στο χωριό Vyra, νότια από την Αγία Πετρούπολη στη Ρωσία, κατά τη διάρκεια εορτασμών για τα Θεοφάνεια που έλαβαν χώρα την Τετάρτη (19/1).

Η γυναίκα έκανε τον σταυρό της, βούτηξε και εξαφανίστηκε κάτω από τον πάγο, αφού την παρέσυρε ένα ισχυρό ρεύμα. Το συγκεκριμένο ρεύμα υπολογίζεται ότι παρασύρει ανθρώπους σε απόσταση τριών μέτρων ανά δευτερόλεπτο.

Στο σημείο η θερμοκρασία εκτός ποταμού ήταν -5 βαθμούς Κελσίου. Μετά την βουτιά της 40χρονης επικράτησε πανικός ενώ στο βίντεο ακούγονται τα παιδιά της να κλαίνε και να φωνάζουν «μαμά» ενώ μία γυναίκα προσπαθεί να τα ηρεμήσει.

Αμεσα ένας άνδρας, ο οποίος εικάζεται πως ήταν ο σύζυγός της, βούτηξε για να την εντοπίσει αλλά δεν τα κατάφερε. Στο σημείο έφτασαν και δύτες οι οποίοι δεν μπόρεσαν να ανασύρουν τη γυναίκα που αγνοείται.

Advertisement

Στη Ρωσία χιλιάδες Ορθόδοξοι κάθε χρόνο βουτούν σε παγωμένα ποτάμια και λίμνες γιατί θεωρούν πως το νερό στα Θεοφάνεια έχει θεραπευτικές ιδιότητες. Αξιο αναφοράς είναι ότι σε άλλο σημείο του ποταμού είχε ανοίξει επίσης τρύπα, ενώ βρίσκονταν διασώστες και ασθενοφόρο για τους πιστούς.

Ο Alexander Zuyev, επικεφαλής της ομάδας διάσωσης υποστήριξε πως ήταν λάθος να ανοίξει τρύπα για να βουτήξουν πιστοί σε σημείο του ποταμιού με ισχυρό ρεύμα.

«Πρόκειται για ένα από τα πιο επικίνδυνα ποτάμια του Λένινγκραντ και άνθρωποι πνίγονται κάθε χρόνο, ακόμα και τα καλοκαίρια» δήλωσε.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: