Η εξοργιστική ανακοίνωση της Αττικής Οδού: «Φταίνε οι οδηγοί που είναι άπειροι και όχι η έλλειψη εκχιονιστικών»

Advertisement

Εγκλωβισμένοι παραμένουν οι οδηγοί στην Αττική Οδό λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδα», που πλήττει ολόκληρη τη χώρα από νωρίς το πρωί της Δευτέρας.

Λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης, έχουν σχηματιστεί ουρές χιλιομέτρων, με αποτέλεσμα να υπάρχουν χιλιάδες εγκλωβισμένοι οδηγοί κι επιβάτες.

[αδ]

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε εξέλιξη είναι ο απεγκλωβισμός εκατοντάδων πολιτών από την Αττική Οδό στην οποία βρίσκονται εδώ και πάρα πολλές ώρες εξαιτίας της κακοκαιρίας, χωρίς νερό, τρόφιμα και τα απαραίτητα για να περάσουν.

Η εταιρεία εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία, μεταξύ άλλων, εκφράζει τη λύπη της για το γεγονός, σημειώνοντας  πως τα έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα οφείλονται σε ακινητοποιημένα αυτοκίνητα λόγω μηχανικής βλάβης, είτε φόβου και έλλειψης εμπειρίας των οδηγών τους, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία και να δημιουργηθούν μεγάλες ουρές.

Η ανακοίνωση ωστόσο, που έβγαλε η εταιρεία, εξόργισε τους πολίτες, καθώς αντί να ζητήσει συγνώμη για την ταλαιπωρία και να παραδεχθεί ότι ήταν… απροετοίμαστη, έριξε τις ευθύνες στους οδηγούς.

[αδ]

Σημειώνεται, ότι νωρίτερα ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της κακοκαιρίας ζήτησε «συγγνώμη» από τους πολίτες για την ταλαιπωρία που έχουν υποστεί, απέρριψε ευθύνες για την Αττική Οδό, στην εταιρεία διαχείρισης, τόνισε ότι θα αναζητηθούν οι υπεύθυνοι, ενώ επεσήμανε ότι πραγματοποιείται προσπάθεια για ομαλοποίησης της κατάστασης στον οδικό άξονα.

Η ανακοίνωση της Αττικής Οδού

«Σε επιφυλακή βρίσκεται ο μηχανισμός της Αττικής Οδού από το πρωί του Σαββάτου και καθ’ όλη τη διάρκεια της κακοκαιρίας “Ελπίδα”, προκειμένου να κρατηθεί ανοιχτός ο αυτοκινητόδρομος, παρά τις εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες.

Διευκρινίζεται ότι σε ορισμένα σημεία του αυτοκινητόδρομου, ειδικότερα στη σύνδεση της σήραγγας Βριλησσίων με την Περιφερειακή Υμηττού και στην περιοχή του Γέρακα στο ρεύμα προς Ελευσίνα δημιουργήθηκαν έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα εξαιτίας οχημάτων που ακινητοποιήθηκαν είτε λόγω μηχανικής βλάβης, είτε φόβου και έλλειψης εμπειρίας των οδηγών τους, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία και να δημιουργηθούν μεγάλες ουρές.

[αδ]

Η κυκλοφορία είναι υψηλή από το πρωί και δυσχεραίνει το έργο του αποχιονισμού, ιδιαίτερα λαμβάνοντας υπόψη και την παρουσία φορτηγών και νταλικών σε όλο τον δρόμο.

Στο ύψος του Γέρακα μάλιστα έχουν “διπλώσει” νταλίκες οι οποίες έχουν κλείσει κάθετα τον δρόμο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Συνεπεία αυτής της κατάστασης τα εκχιονιστικά μηχανήματα που δεν μπορούν να προσπεράσουν, επιχειρούν με ανάποδη κίνηση με αποτέλεσμα να καθυστερεί η διέλευσή τους, ενώ το χιόνι που εξακολουθεί να πέφτει επιτείνει τα προβλήματα αυτά.

Στην Αττική Οδό των 70 χιλιομέτρων επιχειρούν 35 εκχιονιστικά μηχανήματα ή ένα κάθε δύο χιλιόμετρα και υπάρχει επάρκεια αλατιού. Εκφράζουμε τη λύπη μας για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και την ταλαιπωρία των οδηγών, ενώ σημειώνουμε ότι τα διόδια παραμένουν ανοιχτά με απόφαση της Εταιρείας.

Η χιονόπτωση αυτή την ώρα στην ευρύτερη περιοχή είναι συνεχής και επειδή σύμφωνα με τις προγνώσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας αναμένεται να ενταθεί σήμερα το απόγευμα και αύριο Τρίτη, συνίσταται στους οδηγούς ιδιαίτερη προσοχή και να έχουν απαραιτήτως μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες».

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: