Από τις 10 το πρωί πίεζε η Τροχαία να κλείσει η Αττική Οδός – Τέσσερις ώρες μετά ζήτησε διακοπή κυκλοφορίας η εταιρεία!

Από τις 10 το πρωί πίεζε η Τροχαία να κλείσει η Αττική Οδός – Τέσσερις ώρες μετά ζήτησε διακοπή κυκλοφορίας η εταιρεία!
Advertisement

Πολλά είναι τα ερωτήματα για το το έφταιξε και χιλάδες οδηγοί και οχήματα έμειναν εγκλωβισμένοι ακόμα και επί 24 ώρες στη χιονισμένη Αττική Οδό.

Πολλοί αναγκάστηκαν να παρατήσουν τα αυτοκίνητά τους στη μέση του δρόμου, άλλοι αναγκάστηκαν να… πηδήξουν στις ράγες του Προαστιακού, για να προλάβουν τους διερχόμενους συρμούς, και άλλοι έμειναν μέσα στα Ι.Χ. τους, περιμένοντας κάποιον να τους απεγκλωβίσει.

Advertisement

Η μεγαλύτερη ευθύνη, έτσι τουλάχιστον όπως αποδόθηκε από κυβερνητικά χείλη, ανήκει στη διαχειρίστρια εταιρεία της Αττικής Οδού.

Αποκαλυπτική ως προς αυτό, μάλιστα, είναι η επικοινωνία που είχαν η εταιρεία και η Τροχαία την περασμένη Δευτέρα, προτού μάλιστα ο χιονιάς «πνίξει» την Αττική.

Σήμερα, ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ έδωσε στη δημοσιότητα έγγραφο-ντοκουμέντο από την Τροχαία, αναφορικά με το πότε τελικά έστειλε αίτημα η διαχειρίστρια εταιρεία να κλείσει η κυκλοφορία των οχημάτων στην Αττική Οδό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η τροχαία της Αττικής Οδού προειδοποιούσε από τις 10 το πρωί και πίεζε τη διαχειρίστρια εταιρεία, όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές, προκειμένου να κλείσει η κυκλοφορία των οχημάτων -και κυρίως των βαρέων- στις εισόδους αυτής -κάτι ωστόσο που δεν εισακούστηκε ή δεν εκτιμήθηκε ανάλογα από τους ιθύνοντες της διαχειρίστριας εταιρείας.

Advertisement

Η εταιρεία δεν αποδέχτηκε αρχικά το αίτημα, το οποίο έκανε αποδεκτό πολύ αργότερα. Την ίδια στιγμή, τα 36 εκχιονιστικά μηχανήματα, τα οποία είναι βαρέος τύπου κι έτσι δεν έχουν ταχύτητα κι ευελιξία, δεν μπορούσαν να καθαρίσουν τον δρόμο και να επιτρέψουν στους οδηγούς να απεγκλωβιστούν.

Η σύμβαση του κράτους με τη διαχειρίστρια εταιρία της Αττικής Οδού, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, προβλέπει ότι η διαχειρίστρια εταιρεία είναι αυτή που αποφασίζει για τη διακοπή της κυκλοφορίας. Δηλαδή το αιτείται από την Τροχαία, πράγμα το οποίο φαίνεται τελικά να έγινε στις 2 το μεσημέρι -με σημαντική, ούτως ειπείν, καθυστέρηση.

Η απόφαση, μάλιστα, ήταν μόνο για τα βαριά οχήματα και όχι για τα Ι.Χ. των πολιτών, που ήδη συσσωρεύονταν στην Αττική Οδό…΄

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: