Η παράλογη απόφαση που οδηγεί σε «φιάσκο» τις αποζημιώσεις της Αττικής Οδού

Η παράλογη απόφαση που οδηγεί σε «φιάσκο» τις αποζημιώσεις της Αττικής Οδού
Advertisement

Το φιάσκο στην Αττική οδό συνοδεύτηκε από την ταλαιπωρία χιλιάδων ανθρώπων και κατά συνέπεια στην αποζημίωση των 2000 ευρώ σε κάθε όχημα.

Ένας συνεχιζόμενος παραλογισμός σε κατάλευκο φόντο, εν μέσω, μάλιστα, πανδημίας που βρίσκεται σε έξαρση. Αυτή θα μπορούσε να είναι μια πάρα πολύ σύντομη περιγραφή για τα όσα γίνονται στη χώρα μας (και δη στην Αττική) από τη Δευτέρα και μετά.

Advertisement

Το φιάσκο της “Ελπίδας”

Η κακοκαιρία «Ελπίδα» απέδειξε πόσο φρούδες είναι οι όποιες ελπίδες μας ν’ αποδειχτεί επιτέλους αληθής η φράση «Σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός», μια και αρκούσαν μερικές ώρες σφοδρής χιονόπτωσης για να γίνουν όλα ξέρετε-τι.

Δρόμοι κλειστοί για μία αιωνιότητα και μία ημέρα, αδυναμία να κυκλοφορήσει ο οποιοσδήποτε οπουδήποτε, συνεχείς συστάσεις για… εγκλεισμό στο σπίτι. Το 112 δουλεύει υπερωρίες την τελευταία διετία είναι η αλήθεια, αλλά δύσκολα το κατατάσσεις στην κατηγορία «Κρατικός μηχανισμός», πολλώ δε μάλλον στην υποκατηγορία «Σ’ ετοιμότητα». Ένα χάος πάνω σ’ ένα άλλο, προϋπάρχον, χάος.

Φυσικά, το «απαύγασμα» όλου αυτού του μπάχαλου ήταν οι αδιανόητα αποκρουστικές εικόνες από την Αττική Οδό. Οδηγοί κλεισμένοι στα αυτοκίνητά τους για 30 ολόκληρες ώρες σε αρκετές περιπτώσεις, χωρίς να έχουν ούτε τα βασικά και να παίζουν την ζωή τους κορώνα-γράμματα, ευελπιστώντας να είναι η τυχερή τους μέρα και να βγει σωστή η προσωπική τους μαντεψιά.

Advertisement

Μετά την καινοφανή κατακραυγή γνωστοποιήθηκε πως κάθε ταλαιπωρημένος οδηγός, που επέζησε σαν από θαύμα, θα αποζημιωθεί για τα όσα πέρασε στην Αττική Οδό λαμβάνοντας 2.000 ευρώ έκαστος.

Για να γλυτώσουμε χρόνο, προσπερνούμε το προφανές ερώτημα που γεννάται και για την οικονομία της συζήτησης δεχόμαστε το «Από το ολότελα…».

Δύο χιλιάδες ευρώ, λοιπόν, σε όποιον γνώρισε από πρώτο χέρι τις «ανέσεις» της Αττικής Οδού την ώρα της Ελπίδας.

Ωστόσο, υπάρχει ένα τεράστιο αγκάθι σ’ αυτή την απόφαση, το οποίο ενδέχεται να μετατρέψει την όλη… γενναιοδωρία σε φιάσκο μεγατόνων και αναμενόμενη απάτη που, όμως, δεν αποφεύχθηκε.

Advertisement

Ελλοχεύει απάτη στις αποζημιώσεις από την Αττική οδό

Σε τι αναφερόμαστε; Στη μαρτυρία εργαζομένου στο #ReportersUnited, την οποία παραθέτουμε αυτούσια από την σελίδα τους στο Facebook:

Υπάλληλος εγκλωβισμένος για 30 ώρες στην Αττική Οδό καταγγέλλει προσπάθεια του εργοδότη του να πάρει την αποζημίωση των 2.000 ευρώ εκμεταλλευόμενος τους όρους καταβολής της.

🔎 Ο εργαζόμενος εγκλωβίστηκε από τη χιονόπτωση το πρωί της Δευτέρας. Έμεινε εκεί για περισσότερες από 30 ώρες χωρίς φαγητό και κατάφερε να βγει το μεσημέρι της Τρίτης.

Σύμφωνα με τον εργαζόμενο, μετά την ανακοίνωση της αποζημίωσης από την Αττική Οδό, ο εργοδότης του τον ενημέρωσε ότι ο ίδιος θα πάρει το χρηματικό ποσό, καθώς το όχημα ανήκει σε εκείνον και όχι στον εργαζόμενο.

Advertisement

Το πρόβλημα: Αν η αποζημίωση δοθεί ανά όχημα και όχι ανά οδηγό, όπως προβλέπεται, αρκετοί εργαζόμενοι που πράγματι εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό κατά τη διάρκεια της εργασίας τους δεν θα αποζημιωθούν, παρότι η Δευτέρα δεν είχε κηρυχθεί ως αργία για την προστασία τους από την κακοκαιρία και τη χιονόπτωση.

📍 Σε επικοινωνία του Reporters United με την Αττική Οδό, η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι μέχρι στιγμής η αποζημίωση των 2.000 ευρώ θα δοθεί ανά όχημα και όχι ανά οδηγό ή επιβάτη, ενώ θα υπάρξουν νέες διευκρινιστικές ανακοινώσεις.

Καταλαβαίνει λοιπόν κανείς πως αν δεν αλλάξει άμεσα η απόφαση να δοθούν αυτά τα χρήματα- έστω και το υποτυπώδες, για την αδιανόητη ταλαιπωρία που υπέστησαν, ποσό των 2000 ευρώ-, τότε οι οδηγοί όχι μόνο δε θ’ αποζημιωθούν, αλλά το «ευχαριστώ» για την 30ωρη παραμονή τους εντός των οχημάτων τους την ώρα που έξω θέριζαν το κρύο και το χιόνι θα είναι, στην καλύτερη, ένα φιλικό χτύπημα στην πλάτη.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: