Προειδοποίηση Αρναούτογλου: Οι 4 περιοχές που θα βρεθούν στο «μάτι» του χιονιά με τη νέα κακοκαιρία

Προειδοποίηση Αρναούτογλου: Οι 4 περιοχές που θα βρεθούν στο «μάτι» του χιονιά με τη νέα κακοκαιρία
Advertisement

Νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να χτυπήσει από αύριο τη χώρα, με βροχές, καταιγίδας και χιόνια.

Μάλιστα, νωρίτερα σήμερα η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, προειδοποιώντας αναλυτικά για τις περιοχές που αναμένεται να πληγούν από αύριο και μέχρι την Πέμπτη από το νέο κύμα κακοκαιρίας με βροχές και χιόνια.

Advertisement

Μάλιστα, ήδη από την Παρασκευή οι μετεωρολόγοι προειδοποιούσαν για επικίνδυνα φαινόμενα, έντονες καταιγίδες και επεσήμαναν το κίνδυνο για πλημμύρες.

Δόθηκε μάλιστα εντολή από το ΥΠΕΣ στους Δήμους να καθαρίσουν τα φρεάτια ενόψει και της νέας κακοκαιρίας που έρχεται λίγες ημέρες μόνο μετά την κακοκαιρία Ελπίδα η οποία έντυσε στα λευκά μεγάλο τμήμα της χώρας, προκαλώντας τεράστια προβλήματα και συσσωρεύοντας χιόνι στην πρωτεύουσα, στις βόρειες γειτονιές της οποίας παραμένει ακόμη και σήμερα. Οδηγίες προστασίας εξέδωσε και η Πολιτική Προστασία

Πριν λίγες ώρες και ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ 3 Σάκης Αρναούτογλου προειδοποίησε με ανάρτησή του στο Facebook για έντονα καιρικά φαινόμενα κάνοντας ειδική μνεία στη Δυτική Μακεδονία.

Συγκεκριμένα αναφέρει πέντε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, πέντε νομούς, Φλώρινα, Κοζάνη, Καστοριά και Γρεβενά, στους οποίους οι κάτοικοι και όσοι προγραμματίζουν να περάσουν από εκεί, όπως λέει ο Αρναούτογλου, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Advertisement

Σημειώνει δε, ότι από τα ξημερώματα αύριο θα υπάρχουν χιονοπτώσειες στις εν λόγω περιοχές και πάνω από τα 550-600 μέτρα υψόμετρα, οι οποίες αναμένεται να εξασθενήσουν κατά τη διάρκεια της ημέρας και να ενταθούν ξανά το απόγευμα.

Η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου για τη νέα κακοκαιρία

«Προσοχή στη Δυτική Μακεδονία!
Φίλες και φίλοι από τη δυτική Μακεδονία (Νομοί Φλώρινας, Κοζάνης, Καστοριάς, Γρεβενών) ή όσοι θα πρέπει να κινηθείτε ή να περάσετε από την συγκεκριμένη περιφέρεια!

Ηδη από το ξημέρωμα της Τρίτης 1 Φλεβάρη, προβλέπονται χιονοπτώσεις ασθενούς έως μέτριας έντασης κατά διαστήματα ακόμα και πάνω από τα 550- 600 μέτρα, οι οποίες αν και θα εξασθενήσουν για λίγο μέσα στην ημέρα, αναμένεται να ενταθούν κατά τόπους ξανά από το απόγευμα!
Με εκτίμηση και καλή εβδομάδα!
Σάκης Αρναούτογλου»

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: