Αγρότης διέλυσε αυτοκίνητο με κλαρκ, επειδή του έκλεινε την είσοδο -Δικαστήριο τον αθώωσε [βίντεο]

Αγρότης διέλυσε αυτοκίνητο με κλαρκ, επειδή του έκλεινε την είσοδο -Δικαστήριο τον αθώωσε [βίντεο]
Advertisement

Αθώο έκριναν οι ένορκοι δικαστηρίου στην Αγγλία έναν αγρότη, που σήκωσε με το κλαρκ του ένα ΙΧ και το πέταξε μετά από καβγά με τον οδηγό, που του είχε κλείσει την είσοδο στο κτήμα του!

Ο 57χρονος Ρόμπερτ Χούπερ, αγρότης όπως κι οι πρόγονοί του εδώ και τέσσερις γενιές, χρησιμοποίησε ένα περονοφόρο ανυψωτικό όχημα για να σηκώσει ένα Vauxhall Corsa από την είσοδο του αγροκτήματός του στο Newbiggin-in-Teesdale της κομητείας Ντάραμ και στη συνέχεια να το πετάξει παρά πέρα και να το σπρώξει στην άκρη του δρόμου, όπως κατέγραψε κάμερα κινητού τηλεφώνου σε βίντεο που προβλήθηκε στο δικαστήριο.

Advertisement

Ο αγρότης υποστήριξε ότι «το σπίτι ενός Άγγλου είναι το κάστρο του» κι ότι ο 21χρονος Τσάρλι Μπερνς, επιβάτης στο αυτοκίνητο, τον γρονθοκόπησε όταν εκείνος ζήτησε αρχικά με ευγενικό τρόπο από εκείνον και τον οδηγό του ΙΧ να το απομακρύνουν καθώς μπλόκαρε την είσοδο του αγροκτήματος, ενώ είχε πολλές δουλειές.

Ο Μπερνς, που επισκεπτόταν την περιοχή εκείνη τη μέρα του περασμένου Ιουνίου, είχε πιει εφτά μπουκάλια μπύρες, όταν τον έριξαν κάτω οι περόνες του κλαρκ.

Ο αγρότης, που έχει λευκό ποινικό μητρώο, είπε ότι ο νεαρός τον χτύπησε δύο φορές με αποτέλεσμα να σκίσει το χείλος του. Στη συνέχεια τους προειδοποίησε να πάρουν το αμάξι, ειδάλλως θα αναλάβει ο ίδιος δράση:

Advertisement

«Σκέφτηκα: έχουμε πρόβλημα. Αυτοί είναι δύο και με τα μισά μου χρόνια. Δεν ήξερα τι όπλα πιθανώς κουβαλούσαν πάνω τους, ή τις προθέσεις τους. Σκέφτηκα ότι αν φύγει το αυτοκίνητο από το κτήμα μου, θα φύγουν κι αυτοί».

Πρόσθεσε ότι είχε ενημερωθεί ότι συνέρρεαν εκείνο το καλοκαίρι στην περιοχή πολλοί νεαροί, ορισμένοι εκ των οποίων επιδείκνυαν αντικοινωνική συμπεριφορά. «Ένιωσα να απειλούμαι. Για τους Άγγλους τα σπίτια τους είναι τα κάστρα τους και το δικό μου κάστρο αρχίζει από την πύλη», είπε.

Ο συνήγορος του αγρότη, Μάικλ Ρόουλινσον, εξήγησε ότι το απόφθεγμα αυτό ήταν ενός δικαστή του 17ου αι., του σερ Έντουαρντ Κόουκ, που δημιούργησε δεδικασμένο με απόφασή του σε ανάλογη υπόθεση το 1604 μ.Χ.

Advertisement

Τελικά τα επιχειρήματα του Χούπερ έπεισαν τους ενόρκους που τον απήλλαξαν από τις κατηγορίες της επικίνδυνης οδήγησης και της εσκεμμένης πρόκλησης καταστροφής εν μέσω επευφημιών και χειροκροτημάτων από άλλους αγρότες της περιοχής.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: