Δολοφονία Άλκη: Αλβανικά ΜΜΕ παίζουν φωτογραφίες του 20χρονου υπόπτου

Δολοφονία Άλκη: Αλβανικά ΜΜΕ παίζουν φωτογραφίες του 20χρονου υπόπτου
Advertisement

Θέμα και στα αλβανικά μέσα έχει γίνει η δολοφονία του 19χρονου Άλκη από ομάδα χούλιγκαν, στην οποία συμμετείχαν άτομα με καταγωγή από την Αλβανία.

Την Κυριακή, λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη πως ένας 20χρονος, ο οποίος ενεπλάκη στη δολοφονική επίθεση στη Χαριλάου, τα ξημερώματα της Τρίτης, πρόλαβε να φύγει στην Αλβανία, πριν στοχοποιηθεί από τις ελληνικές αρχές, η διαδικτυακή έκδοση του αλβανικού καναλιού Top Channel δίνει πλήρη στοιχεία για την ταυτότητά του.

Advertisement

Σύμφωνα με αυτά, πρόκειται για τον Ρότζερς Ντεμιράζι, 20 χρονών, ο οποίος, σύμφωνα με το ίδιο μέσο, είναι καταζητούμενος από την ελληνική αστυνομία.

Το σχετικό ρεπορτάζ αναφέρει πως η ΕΛΑΣ έχει αναγνωρίσει τον 20χρονο από δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό, τα οποία εντοπίστηκαν σε κοντάρια που βρίσκονταν στον τόπο της δολοφονίας, ενώ καταζητούμενοι θεωρούνται άλλος ένας 20χρονος Αλβανός και έξι Έλληνες.

Η αστυνομία ανέφερε πως ο Ντεμιράζι έφυγε για την Αλβανία στις 2 Φεβρουαρίου, λιγότερο από 24 ώρες μετά τη δολοφονία του Άλκη.

Advertisement

Πέρασε κανονικά από τα σύνορα στην Κρυσταλλοπηγή και δεν αντιμετώπισε πρόβλημα με το διαβατήριό του, καθώς ως το πρωί του Σαββάτου δεν θεωρούνταν καταζητούμενος, αναφέρει το Top Channel.

Στο θέμα του αλβανικού καναλιού αναφέρεται πως μέχρι το πρωί της Δευτέρας η φωτογραφία του και τα βιομετρικά του στοιχεία θα έχουν φτάσει στις αλβανικές αρχές, ώστε να εντοπιστεί και ακολούθως να εκδοθεί στην Ελλάδα, καθώς θεωρείται μέλος της συμμορίας που δολοφόνησε τον Άλκη.

Οι ελληνικές αρχές αναφέρουν πως ο 20χρονος συμμετείχε σε παρόμοιο επεισόδιο το 2019, στο οποίο δεν υπήρξαν νεκροί.

Advertisement

Κούγιας: Η Αλβανία δεν εκδίδει υπόπτους στην Ελλάδα

Το πρωί της Κυριακής ο συνήγορος της οικογένειας του αδικοχαμένου νέου, Αλέξης Κούγιας μίλησε στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» και δήλωσε πώς βρίσκεται «στο μαύρο σκοτάδι», καθώς θα μάθει «τι έχει γίνει μέχρι τώρα για τη διερεύνηση της υπόθεσης, μόλις απολογηθεί ο δράστης που έχει συλληφθεί».

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: