Η Apple μετατρέπει επίσημα τα iPhone σε POS με το «Tap to Pay on iPhone»

Η Apple μετατρέπει επίσημα τα iPhone σε POS με το «Tap to Pay on iPhone»
Advertisement

Οι φήμες επιβεβαιώθηκαν με τον καλύτερο τρόπο, καθώς η Apple ανακοίνωσε επίσημα πριν από λίγο τη λειτουργία “Tap to Pay on iPhone”, η οποία θα δώσει στα iPhone τη δυνατότητα να χρησιμοποιούνται και ως τερματικά αποδοχής πληρωμών (POS) στις επιχειρήσεις μέσω της υπηρεσίας Apple Pay.

Η εταιρεία τονίζει ότι η λειτουργία “Tap to Pay on iPhone” θα λανσαριστεί πρώτα στις ΗΠΑ και θα υποστηρίζεται από τα iPhone XS και έπειτα μέσω συμβατών εφαρμογών.

Advertisement

Για παράδειγμα, ένας έμπορος θα μπορεί να χρησιμοποιεί το δικό του iPhone για να δεχτεί την πληρωμή από το iPhone ή το Apple Watch του πελάτη, με την επικοινωνία να πραγματοποιείται μέσω NFC και όλα τα δεδομένα της συναλλαγής να προστατεύονται από κρυπτογράφηση.

Επιπλέον, η Apple σημειώνει πως το Apple Pay υποστηρίζεται πλέον από το 90% των επιχειρήσεων στις ΗΠΑ και τώρα συνεργάζεται στενά με πλατφόρμες πληρωμών και developers προκειμένου να υιοθετήσουν το “Tap to Pay on iPhone”.

Από την πρώτη ημέρα λειτουργίας θα υποστηρίζονται ανέπαφες πληρωμές με χρεωστικές / πιστωτικές κάρτες American Express, Discover, Mastercard και Visa.

Η πρώτη πλατφόρμα που θα υποστηρίζει το “Tap to Pay on iPhone” είναι η Stripe και αργότερα μέσα στη χρονιά αναμένεται ότι θα προστεθούν περισσότερες. Δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα λανσαριστεί σε άλλες χώρες.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: