«Τολμάτε;»: Φυλακή στην Ελβετία ψάχνει εθελοντές να ζήσουν ως κρατούμενοι για τρεις ημέρες

Λίγο πριν ανοίξει και επίσημα -Κάνουν ουρά οι εθελοντές

«Τολμάτε;»: Φυλακή στην Ελβετία ψάχνει εθελοντές να ζήσουν ως κρατούμενοι για τρεις ημέρες
Advertisement

Τριήμερη διαμονή σε νεόκτιστη φυλακή στη Ζυρίχη αποδεικνύεται μια δημοφιλής απόδραση για τους κατοίκους της Ελβετίας.

Η διοίκηση της φυλακής κάλεσε εθελοντές να δοκιμάσουν τις νέες εγκαταστάσεις τον Μάρτιο προτού ανοίξουν για πραγματικούς κρατούμενους τον Απρίλιο. «Τολμάτε;», ρωτούν οι αρχές των φυλακών, που καλούν όσους το επιθυμούν να μείνουν εκεί από τις 24 έως τις 27 Μαρτίου.

Advertisement

«Όπως η εργασία ως σωφρονιστικός είναι μια δουλειά που δεν μπορούν να κάνουν όλοι, έτσι και η παραμονή ως κρατούμενος δεν είναι για όλους», αναφέρει.

Περισσότερα από 600 άτομα προσφέρθηκαν εθελοντικά ή εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τη σύντομη παραμονή στη φυλακή, η οποία θα χρησιμεύσει ως δοκιμή για το προσωπικό στη νέα εγκατάσταση, ανέφερε η ελβετική εφημερίδα Le Temps.

Οι εθελοντές πρέπει να είναι τουλάχιστον 18 ετών και να ζουν στη Ζυρίχη ή να εργάζονται εκεί. Όσοι τα καταφέρουν και μπουν θα πρέπει να εγκαταλείψουν τα κινητά τους τηλέφωνα και τα έξυπνα ρολόγια τους, αλλά θα τους δοθεί η δυνατότητα να επιλέξουν τα γεύματά τους.

Advertisement

Ο διευθυντής της φυλακής Marc Eiermann είπε στη Le Temps ότι η δοκιμαστική λειτουργία θα επιτρέψει στο προσωπικό και τους φύλακες να εξοικειωθούν με τη νέα εγκατάσταση.

Οι εθελοντές δεν πρέπει να περιμένουν μια «κατασκήνωση διακοπών», αλλά θα είναι ελεύθεροι να φύγουν ανά πάσα στιγμή.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: