Σαλπάρει το «Θαύμα των θαλασσών»: Μία κλεφτή ματιά μέσα στο μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου [εικόνες + βίντεο]

Advertisement

Έπειτα από τρία χρόνια προετοιμασίας, το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους πρώτους επιβάτες.

Ο λόγος για το Wonder of the Seas (Το Θαύμα των Θαλασσών) της Royal Caribbean, το οποίο πρόκειται να ξεκινήσει το παρθενικό του ταξίδι στις 4 Μαρτίου από τη Φλόριντα.

Advertisement

Με μήκος 362 μέτρων και 18 καταστρώματα, το Θαύμα των Θαλασσών μπορεί να φιλοξενήσει έως και 6.988 επισκέπτες, καθώς και 2.300 μέλη του πληρώματος.

Αρχικά, θα πραγματοποιεί κρουαζιέρες πέντε έως επτά ημερών από τη Φλόριντα προς την Καραϊβική,, ενώ στη συνέχεια το κρουαζιερόπλοιο θα πραγματοποιεί ταξίδια και στην Μεσόγειο από τα λιμάνια της Βαρκελώνης και της Ρώμης.

Τα εισιτήρια για τις κρουαζιέρες στις ΗΠΑ ξεκινούν από 868 δολάρια ανά άτομο για επτά διανυκτερεύσεις και μία «τέλεια ημέρα», όπως σημειώνεται στην ιστοσελίδα της Royal Caribbean.

Για τις κρουαζιέρες της Μεσογείου η τιμή ξεκινά από 769 δολάρια για τρεις διανυκτερεύσεις, περνώντας από Ρώμη, Νάπολη, Κάπρι και Βαρκελώνη.

Advertisement

Μέσα στο κρουαζιερόπλοιο υπάρχουν επτά «γειτονιές», εκ των οποίων η μία περιλαμβάνει τουλάχιστον 20.000 φυτά. Μπορεί επίσης να βρει κανείς μεταξύ άλλων την ψηλότερη τσουλήθρα επί θαλάσσης, όπως έχει χαρακτηριστεί, μία γιγαντοοθόνη δίπλα σε πισίνα, καθώς και zip line.

Καθυστερήσεις

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πλοίο επρόκειτο αρχικά να παραδοθεί μέσα στα 2021, ωστόσο οι συνεχείς αναταρραχές της πανδημίας καθυστέρησαν το παρθενικό του ταξίδια.

Εξάλλου, μέσα στο προηγούμενο έτος, τα αμερικανικά κέντρα πρόληψης ασθενειών κατέταξαν τα ταξίδια με κρουαζιερόπλοια στις πιο επικίνδυνες δραστηριότητες εν μέσω πανδημίας, εκτιμώντας πως ο κίνδυνος μόλυνσης είναι εξαιρετικά υψηλός.

Ωστόσο, τα μέτρα έχουν χαλαρώσει τους τελευταίους μήνες, ενώ συγκεκριμένα μέσα στον Φεβρουάριο τα αμερικανικά CDC κατέταξαν τα ταξίδια με κρουαζιερόπλοιο στην κατηγορία κινδύνου νούμερο 3, που σημαίνει πως προτείνεται σε επιβάτες και πλήρωμα να είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Advertisement

Συγκεκριμένα όμως η Royal Caribbean απαιτεί από όλους τους επιβάτες άνω των 12 ετών να είναι εμβολιασμένοι, ενώ τα παιδιά από 2 έως 12 ετών οφείλουν να υποβάλουν αρνητικό τεστ. Στους περισσότερους κλειστούς χώρους των πλοίων επιβάλλεται και η χρήση μάσκας.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: