Αύξηση-σοκ από αύριο στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος κατά 34,1%!

Αύξηση-σοκ από αύριο στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος κατά 34,1%!
Advertisement

Ένα 24ωρο ήταν αρκετό για να διαψεύσει τις προσδοκίες ότι η χονδρική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος θα υποχωρήσει.

Η ρωσική εισβολή εκτόξευσε την τιμή του φυσικού αερίου, συμπαρασύροντας και τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, σημαίνοντας συναγερμό και στην Αθήνα.

Advertisement

Η αυριανή μέση χονδρική τιμή διαμορφώνεται στα 235,50 ευρώ, καταγράφοντας έτσι αύξηση 34,10% σε σύγκριση με τη σημερινή τιμή, ενώ η μέγιστη τιμή θα φτάσει στα 349 ευρώ ανά MWh!

Τιμές ρεύματος και φυσικού αερίου -Δύσκολη η κατάσταση για τους επόμενους μήνες

Το γεγονός ότι στο αυριανό ενεργειακό μίγμα παίρνει το πάνω χέρι το φυσικό αέριο, με μερίδιο 44,5%, αναμφίβολα δείχνει ποια είναι η ρίζα του προβλήματος, όχι μόνο για αύριο αλλά και εφεξής.

Αύριο το πρωί συνεδριάζει εκτάκτως η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων στο υπουργείο Ενέργειας, με τη συμμετοχή όλων των ενεργειακών φορέων και βασικό αντικείμενο την ενεργειακή επάρκεια.

Advertisement

Φυσικά, το κόστος της ενέργειας είναι η άλλη παράμετρος του προβλήματος, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι θα επανεξεταστεί ο σχεδιασμός των επιδοτήσεων στο ρεύμα για επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι με τέτοιες τιμές φυσικού αερίου, η κατάσταση θα είναι δύσκολη για τους επόμενους πολλούς μήνες.

Με ένα ράλι 40,6%, η τιμή του “καλπάζει” στα όρια των 120 ευρώ, φέρνοντας στη μνήμη το ρεκόρ των 181 ευρώ του περασμένου Δεκεμβρίου…

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: