«Τσοβόλα δώστα όλα»: Τι σήμαινε η φράση που είπε ο Ανδρέας Παπανδρέου

«Τσοβόλα δώστα όλα»: Τι σήμαινε η φράση που είπε ο Ανδρέας Παπανδρέου
Advertisement

Ο Δημήτρης Τσοβόλας είχε συνδεθεί με την περιβόητη φράση του Ανδρέα Παπανδρέου στην προεκλογική περίοδο του 1989.

Ο Δημήτρης Τσοβόλας πέθανε σε ηλικία 79 ετών έπειτα από μάχη που έδινε με τον καρκίνο. Το όνομά του, όμως, έχει συνδεθεί με την περιβόητη φράση του Ανδρέα Παπανδρέου στην προεκλογική περίοδο του 1989 «Τσοβόλα δώστα όλα».

Advertisement

Συγκεκριμένα, ο τότε πρωθυπουργός και αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Παπανδρέου, σε προεκλογική συνέντευξη που είχε κάνει στο Περιστέρι τον Απρίλιο του 1989 με την τότε φράση του που ξέρουν άπαντες στην Ελλάδα είχε προκαλέσει «σεισμό».

Ο Δημήτρης Τσοβόλας, μάλιστα, είχε αναφέρει πως «δεν τα έδωσε όλα» και το σύνθημα ήταν ψεύτικο, γιατί πολύ απλά δεν είχε σχέση με την οικονομία.

«Τριάντα χρόνια ζητούσα να γίνει μια ανοιχτή συζήτηση, για αυτό το ψεύτικο σύνθημα που δεν είχε καμία σχέση με την οικονομία» είχε πει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο One TV το 2019.

Advertisement

«Είχα πει με όποιον συντονιστή θέλει η ΝΔ, με όποιον δημοσιογράφο, σε όποιο κανάλι, εγώ να έρθω με στοιχεία, όχι με κουβέντες. Και ποτέ δεν πήρα απάντηση, ούτε θέλουν ποτέ.

Γιατί πρέπει να ξέρετε ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έχω, όχι μόνο δεν έδωσα μια δραχμή σε όλο το προεκλογικό εξάμηνο του 1989, αλλά αντίθετα συγκράτησα κατά 4 μονάδες τις δαπάνες» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Τσοβόλας.

Επίσης, στην τότε συνέντευξή του ο Δημήτρης Τσοβόλας είχε αναφέρει πως και ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε διευκρινίσει πως επρόκειτο για ένα ευφυολόγημα.

Advertisement

«Γιατί εγώ δεν ήμουν εκεί, στη συγκέντρωση. Ο κόσμος με αγαπούσε, παρ’ ότι ήμουν οκτώ χρόνια υπουργός Οικονομικών και φώναζε το όνομα μου από κάτω.

Ο Παπανδρέου που συνήθιζε από πάνω να ανοίγει διάλογο με το πλήθος, είπε αυτή τη φράση, χωρίς να έχει σχέση με τα οικονομικά. Τον θεωρούμε τόσο βλάκα το μακαρίτη να πει προεκλογικά, από το μπαλκόνι στον υπουργό Οικονομικών του να δώσει χρήματα;» είχε αναφέρει ο Δημήτρης Τσοβόλας.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: