Η Ford χωρίζεται σε δύο νέα τμήματα. Το Blue για οχήματα εσωτερικής καύσης και το Model e για ηλεκτρικά

Η Ford χωρίζεται σε δύο νέα τμήματα. Το Blue για οχήματα εσωτερικής καύσης και το Model e για ηλεκτρικά
Advertisement

Η Ford μετασχηματίζεται και ανακοίνωσε σήμερα πως διαχωρίζεται σε δύο ξεχωριστές επιχειρηματικές οντότητες, την Blue και την Model e.

Η πρώτη θα είναι υπεύθυνη για όλα τα αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης, ενώ το τμήμα Model e θα αναλάβει τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της εταιρίας, το λογισμικό και την ανάπτυξη διασυνδεδεμένων υπηρεσιών.

Advertisement

Τα δύο τμήματα θα μπορούν να μοιράζονται καινοτομίες και θα είναι “στρατηγικά αλληλεξαρτώμενα”, με την εταιρία να θεωρεί πως η νέα της δομή θα της επιτρέψει να είναι ανταγωνιστική τόσο έναντι νέων ανταγωνιστών ηλεκτρικών αυτοκινήτων όσο και καταξιωμένων αυτοκινητοβιομηχανιών, αλλά και να αυξήσει την κερδοφορία και την ρευστότητά της.

Η Ford στοχεύει σε προσαρμοσμένα κέρδη προ τόκων και φόρων 10% έως το 2026 (8% το 2022).

Σύμφωνα με τη Ford, το τμήμα Model e θα έχει την “ταχύτητα μιας start-up εταιρίας στην αιχμή της τεχνολογίας”, ενώ θα αναλάβει την ανάπτυξη των πλατφορμών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, των μπαταριών, των ηλεκτρικών κινητήρων, των μετατροπέων, της φόρτισης και των σχετικών συστημάτων.

Advertisement

Το τμήμα Model e θα είναι επίσης υπεύθυνο για την ανάπτυξη των πλατφορμών λογισμικού και της εμπειρίας χρήστη για τα αυτοκίνητα ολόκληρης της μάρκας. Αυτό θα περιλαμβάνει μελλοντική τεχνολογία συνδεδεμένων αυτοκινήτων και προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης.

Η Ford θα αναπτύξει επίσης μια νέα εμπειρία αγοράς αυτοκινήτων που θα περιλαμβάνει “απλές, έξυπνες πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου, με διαφανείς τιμές και εξατομικευμένη υποστήριξη πελατών”.

Η αυτοκινητοβιομηχανία δεσμεύεται πλέον να κατασκευάζει περισσότερα από 2 εκατομμύρια αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα ετησίως έως το 2026.

Advertisement

Φέτος η Ford θα επενδύσει 5 δισεκατομμύρια δολάρια στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, έχοντας ως στόχο το 50% των παγκόσμιων πωλήσεών της να αποτελείται από αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2030.

Το τμήμα Blue θα είναι υπεύθυνο για τα αυτοκίνητα που κινούνται με κινητήρες εσωτερικής καύσης, όπως τα Mustang, F-150 και Bronco.

Σύμφωνα με τον CEO Jim Farley, η εταιρεία θα συνεχίσει να επενδύει σε κινητήρες εσωτερικής καύσης, αλλά αυτό θα συμβεί μόνο σε πολύ συγκεκριμένα τμήματα, όπως τα pickups.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: