Η Κύπρος μείωσε τον φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα

Advertisement

Την ώρα που στην Ελλάδα η κυβέρνηση διαμηνύει πως δεν πρόκειται να υπάρξει καμία μείωση των φόρων στα καύσιμα, αλλά και να δηλώνει πως δεν μειώνει τον φόρο επειδή οι φτωχοί δεν έχουν αυτοκίνητο και θα ωφεληθούν οι πιο πλούσιοι, η Κύπρος προχώρησε στη μείωση του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα και έγινε η χώρα – μέλος της ΕΕ με τους χαμηλότερους συντελεστές σε φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα, μειώνοντας του φόρους στο μέγιστο επίπεδο το οποίο επιτρέπεται από το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Πετρίδης, η μείωση του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα θα ισχύσει από τις 8 Μαρτίου μέχρι την 1η Ιουνίου ώστε να αντιμετωπιστεί το τεράστιο κύμα αυξήσεων και να περιοριστούν οι συνέπειες του πληθωρισμού.

Advertisement

Συγκεκριμένα, η Κύπρος αποφάσισε:

• Την μείωση του φόρου κατανάλωσης κατά 7 σεντ στη βενζίνη και το πετρέλαιο κίνησης. Με το ΦΠΑ η μείωση αυξάνεται στα 8,3 σεντ το λίτρο

• Μειώνεται ο φόρος κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 6,4 σεντ με το ΦΠΑ

• Την παράταση των περιόδων εφαρμογής των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ κατά 5% και 9% στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.

Advertisement

• Αξίζει να σημειωθεί πως η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων στη Κύπρο είναι 1,443 ευρώ το λίτρο, του πετρελαίου κίνησης 1,501 ευρώ το λίτρο και του πετρελαίου θέρμανσης 1,026 ευρώ ανά λίτρο.

• Στην Ελλάδα αντίστοιχα, η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης είναι 1,944 ευρώ, του πετρελαίου κίνησης 1,685 ευρώ το λίτρο και του πετρελαίου θέρμανσης 1,341 ευρώ ανά λίτρο.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: