Τι σημαίνει για την Τσέλσι το πάγωμα περιουσιακών στοιχείων του Αμπράμοβιτς

Τι σημαίνει για την Τσέλσι το πάγωμα περιουσιακών στοιχείων του Αμπράμοβιτς
Advertisement

Το τελευταίο διάστημα, όλο και πιο έντονες ήταν οι πιέσεις που ασκούσαν στον πρωθυπουργό της Μ. Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, τα κόμματα της αντιπολίτευσης υποστηρίζοντας πως η χώρα έπρεπε να προχωρήσει στην επιβολή ακόμη πιο αυστηρών κυρώσεων κατά των Ρώσων ολιγαρχών.

Έτσι, το Ηνωμένο Βασίλειο αποφάσισε να προχωρήσει στην πλήρη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων 7 εκ των πλουσιότερων επιχειρηματιών της ρωσικής ελίτ.

Advertisement

Στο εξής, οι εν λόγω επιχειρηματίες δεν θα έχουν τη δυνατότητα να ταξιδεύουν ούτε όμως, και να συναλλάσσονται με πολίτες καθώς και με οποιαδήποτε επιχείρηση στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Μεταξύ των επιχειρηματιών που αφορούν οι κυρώσεις, συγκαταλέγεται και ο Ρώσος μεγιστάνας και ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας Τσέλσι, Ρόμαν Αμπράμοβιτς.

Χαρακτηρίζεται ως ο όγδοος πλουσιότερος άνθρωπος της Ρωσίας καθώς και ο πιο διάσημος επιχειρηματίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, λόγω της μακράς ιστορίας του στο τιμόνι της Τσέλσι.

Advertisement

Οι πρόσφατες αποφάσεις της βρετανικής κυβέρνησης ωστόσο, «βάζουν φρένο» στα σχέδια του Αμπράμοβιτς, αναφορικά με την πώληση της Τσέλσι.

«Δεν μπορεί να υπάρχουν ασφαλή καταφύγια για όσους υποστήριξαν την άγρια ​​επίθεση του Πούτιν στην Ουκρανία», ανέφερε ο Τζόνσον σε ανακοίνωσή του. «Είμαστε ενάντια σε όσους επιτρέπουν τη δολοφονία αμάχων και τον βομβαρδισμό νοσοκομείων» τόνισε.

Τι προβλέπουν οι νέες κυρώσεις για «τους μπλε»

Στον απόηχο των νέων κυρώσεων που αναμένεται να επιβληθούν από την κυβέρνηση της Μ. Βρετανίας, αυξάνονται οι ανησυχίες αναφορικά με το μέλλον της Τσέλσι.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Bloomberg, στο εξής, ο διάσημος σύλλογος, πέρα από το γεγονός ότι θα του απαγορευτεί να αλλάξει χέρια, δεν θα μπορεί επίσης, να πουλήσει εισιτήρια για μελλοντικούς αγώνες.

Advertisement

Ακόμη, τα καταστήματα του συλλόγου θα παραμείνουν κλειστά, οι μεταγραφές παικτών απαγορεύονται, όπως επίσης, και η σύναψη νέων συμβολαίων.

Οι «μπλε» επομένως, θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν με ειδική άδεια, αλλά δεν έχουν το δικαίωμα να πραγματοποιούν οποιαδήποτε εμπορική δραστηριότητα.

Υπενθυμίζεται στο σημείο αυτό, πως άλλοι Ρώσοι επιχειρηματίες στους οποίους έχουν επιβληθεί κυρώσεις από την κυβέρνησης της χώρας, είναι ο Ιγκόρ Σετσίν, διευθύνων σύμβουλος του πετρελαϊκού κολοσσού Rosneft, ο Αλεξέι Μίλερ, διευθύνων σύμβουλος της Gazprom καθώς και ο Όλεγκ Ντεριπάσκα, ο οποίος διαθέτει μερίδια στον Όμιλο En+.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: