Στυλιανίδης: Έρχεται επικίνδυνη κακοκαιρία αύριο -Χιόνια και στο κέντρο της Αθήνας, αποφύγετε τις μετακινήσεις

Στυλιανίδης: Έρχεται επικίνδυνη κακοκαιρία αύριο -Χιόνια και στο κέντρο της Αθήνας, αποφύγετε τις μετακινήσεις
Advertisement

Για ραγδαία επιδείνωση του καιρού αύριο Σάββατο 12.3 με ακραία φαινόμενα και επικίνδυνα χαρακτηριστικά έκανε λόγο ο Χρήστος Στυλιανίδης.

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, τόνισε ότι η κακοκαιρία Φίλιππος επιμένει με ραγδαία επιδείνωση του καιρού σε πολλές περιοχές της χώρας μας.

Advertisement

Ανέφερε ακόμα ότι οι προβλέψεις κάνουν λόγο για χιονόστρωση αύριο ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας. «Φαίνεται να είναι μία έντονη αλλά σύντομη κακοκαιρία που ενδεχομένως όμως να έχει επικίνδυνες διαστάσεις» τόνισε.

Όπως ανέφερε, η σημερινή εικόνα ύφεσης του καιρού δεν πρέπει να ξεγελάσει τους πολίτες, καθώς σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μετεωρολόγων η επιδείνωση της κακοκαιρίας θα ξεκινήσει να εκδηλώνεται το πρωί του Σαββάτου από τη Μακεδονία για να επεκταθεί αργότερα και να πλήξει και την Αττική.

«Η κακοκαιρία φαίνεται να επιμένει και αύριο και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να λειτουργήσουμε όλοι μαζί με βάση το δυσμενέστερο σενάριο» τόνισε ο Υπουργός.

Advertisement

Ο υπουργός ζήτησε να αποφευχθούν οι μη απαραίτητες μετακινήσεις αύριο, ενώ όσοι χρειαστεί να μετακινηθούν, θα πρέπει να έχουν αλυσίδες. Όπως ενημέρωσε, από τις 6 το πρωί απαγορεύεται η είσοδος βαρέων οχημάτων σε Αττική Οδό και εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ενεργοποιηθεί και το 112.

Απηύθυνε επίσης ισχυρή σύσταση να μη μετακινούνται όσοι δεν είναι αναγκαίο, ενώ και όσοι είναι αναγκαίο να μετακινηθούν, ιδιαίτερα σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Φθιώτιδα, Κεντρική και Ανατολική Πελοπόννησο, θα πρέπει να είναι έτοιμοι να χρησιμοποιήσουν αντιολισθητικές αλυσίδες, ιδίως στα βόρεια και ανατολικά προάστια της πρωτεύουσας, όσον αφορά την Αττική.

Νωρίτερα, ο κ. Στυλιανίδης είχε συγκαλέσει νέα συντονιστική σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία, για την αξιολόγηση της πορείας της κακοκαιρίας «Φίλιππος».

Advertisement

Υπενθυμίζεται ότι ήδη από την Τρίτη, 8 Μαρτίου, αντίστοιχες συσκέψεις πραγματοποιούνται καθημερινά για τον συντονισμό όλων των συναρμόδιων φορέων και την άμεση αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης, ο Διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), Θεόδωρος Κολυδάς, ενημέρωσε διεξοδικά τους συμμετέχοντες για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων, επισημαίνοντας ότι αναμένονται έντονες χιονοπτώσεις αύριο, Σάββατο 12 Μαρτίου, σε Αττική, Εύβοια και λοιπή ανατολική Στερεά Ελλάδα. Ειδικά για την Αττική, τα φαινόμενα αναμένεται να είναι ιδιαίτερα έντονα από τις πρώτες μεσημεριανές ώρες.

Για το λόγο αυτό, το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας απευθύνει ισχυρή σύσταση για αποφυγή όλων των μη απαραίτητων μετακινήσεων, ενώ στους οδηγούς συστήνεται να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες σε Αττική, Εύβοια, Φθιώτιδα, Βοιωτία, κεντρική και ανατολική Πελοπόννησο.

Advertisement

Σημειώνεται ότι η σύσταση είναι ιδιαίτερα ισχυρή για τους οδηγούς σε όλα τα βόρεια και ανατολικά προάστια της Αττικής, καθώς και στους κεντρικούς οδικούς άξονες που οδηγούν προς τη βορειοανατολική Αττική.

Από την Τροχαία θα έχουν αναπτυχθεί σχετικά σημεία ελέγχου. Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν από τις αρμόδιες Δ/νσεις Τροχαίας.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: