«Είναι πολύ δυσάρεστο να πονάς, σχεδόν δεν ευχαριστιέσαι τίποτα»: Η Ελισάβετ Σπανού μίλησε για το πρόβλημα υγείας που την ταλαιπωρεί

Advertisement

Καλεσμένη στην εκπομπή «Όλα για τη ζωή μας» ήταν το Σάββατο (12/3) η Ελισάβετ Σπανού.

Η γνωστή τραγουδίστρια μίλησε για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια με το έντερό της.

Advertisement

«Είμαι από τους ανθρώπους που ταλαιπωρούνται με το έντερό τους, πάνω από 10 χρόνια. Κατευνάστηκε το όλο θέμα όταν ρύθμισα το θυροειδή μου. Έχω μάθει να ζω με αυτό και στην πάροδο των ετών είδα τι τελικά το ενοχλεί το έντερό μου σε ό,τι αφορά στη διατροφή, και πώς πυροδοτείται.

Όταν στρεσάρομαι, έχω δει ότι πυροδοτείται. Έχω μάθει να το διαχειρίζομαι, αλλά επηρεάζει τη ζωή μου από τη στιγμή που θα προσέξω τι θα φάω. Είναι πολύ δυσάρεστο να πονάς, να είσαι πρησμένος. Σχεδόν δεν ευχαριστιέσαι τίποτα.

Ρυθμίστηκε πολύ η λειτουργία του εντέρου μου όταν ρυθμίστηκε καλά ο θυροειδής μου. Έχω πάει πολλές φορές απελπισμένη σε γιατρό για να μου πει πώς θα περάσει.

Advertisement

Έχω καταλήξει ότι ακόμα και ο πιο καλός διατροφολόγος σου εντείνει το άγχος και σε στρεσάρει. Τα συμπτώματα δεν υποχωρούν όταν σταματήσεις να στρεσάρεσαι αν είναι σε ένταση.

Σε εμένα δεν είχαν ποτέ δεν είχαν βοηθήσει ούτε τα προβιοτικά. Έχω πάρει κάποια αντιβιοτικά, τα οποία με βοήθησαν. Τελικά έμαθα να ζω και να το μαθαίνω, να μαθαίνω πώς λειτουργεί το έντερό μου, υπό ποιες συνθήκες και τι μπορώ να κάνω».

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: