Χαλάει ο καιρός από το βράδυ: Βροχοπτώσεις, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας

Χαλάει ο καιρός από το βράδυ: Βροχοπτώσεις, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας
Advertisement

Χαλάει ο καιρός από σήμερα με βροχές, χιόνια και σταδιακή πτώσης της θερμοκρασίας. Το κύμα της κακοκαιρίας θα ξεκινήσει με βροχοπτώσεις στα ηπειρωτικά, στο Ανατολικό Αιγαίο και στην Κρήτη.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, χιονοπτώσεις αναμένονται από τις πρώτες βραδινές ώρες στα ορεινά οι οποίες έως το πρωί της Παρασκευής θα επεκταθούν και σε ημιορεινές περιοχές των κεντρικών και βόρειων ηπειρωτικών.

Advertisement

Στους Χάρτες 1 και 2 φαίνεται η πρόγνωση βροχόπτωσης / χιονόπτωσης για τις βραδινές ώρες της Πέμπτης καθώς και τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σταδιακή πτώση από το βράδυ της Πέμπτης 17/03 και θα γίνει αισθητή κυρίως την Παρασκευή 18/03, οπότε δεν θα ξεπεράσει τους 9-10 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και το Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο και τους 14-15 βαθμούς στις υπόλοιπες περιοχές.

Τέλος, οι άνεμοι βορείων έως ανατολικών διευθύνσεων που θα επικρατήσουν στα πελάγη θα παρουσιάσουν σταδιακή ενίσχυση, φτάνοντας τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 18/03 κατά τόπους τα 7 μποφόρ.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: