Φυσικό αέριο: Τι ισχύει για την επιδότηση τον Μάρτιο και τον Απρίλιο

Φυσικό αέριο: Τι ισχύει για την επιδότηση τον Μάρτιο και τον Απρίλιο
Advertisement

Στα 20 ευρώ ανά θερμική MWh θα ανέλθει η κρατική επιδότηση για το φυσικό αέριο τον μήνα Μάρτιο για όλα τα νοικοκυριά και για το σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης.

Όπως ανακοινώθηκε από τον αρμόδιο υπουργό κατά την εξειδίκευση των μέτρων για την ακρίβεια, η επιδότηση για το φυσικό αέριο αφορά 540.000 οικιακούς καταναλωτές, ανεξαρτήτως εισοδήματος, μεγέθους κατοικίας ή παρόχου.

Advertisement

Παράλληλα, η ΔΕΠΑ Εμπορίας προσφέρει έκπτωση για τον Μάρτιο ύψους 20 ευρώ ανά θερμική MWh. Συνεπώς, το όφελος για τα νοικοκυριά ανέρχεται σε 40 ευρώ ανά θερμική MWh, ενώ το συνολικό ύψος της επιδότησης από την κυβέρνηση για τους μη οικιακούς καταναλωτές φυσικού αερίου θα ανέλθει σε 43 εκατομμύρια ευρώ για τον Μάρτιο.

Φυσικό αέριο: Τι ισχύει για την επιδότηση τον Απρίλιο

Σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, «για τον μήνα Απρίλιο οι επιδοτήσεις θα ανακοινωθούν στο τέλος Μαρτίου, λόγω της έντονης μεταβλητότητας που παρατηρείται στις τιμές του Φυσικού Αερίου τις τελευταίες εβδομάδες, ώστε να έχουμε πλήρη εικόνα για τη μέση τιμή που θα διαμορφωθεί».

Φυσικό Αέριο-Επιδότηση σε μη Οικιακά (Εμπορικά-Βιομηχανικά) Τιμολόγια

Την ίδια ώρα, όπως υπογράμμισε ο κ. Σκρέκας, «συνεχίζουμε την επιδότηση των λογαριασμών Φυσικού Αερίου και τον Μάρτιο και σε όλους τους εμπορικούς και βιομηχανικούς καταναλωτές, ανεξαρτήτως μεγέθους, τζίρου και αριθμού εργαζομένων».

Advertisement

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, η επιδότηση στο φυσικό αέριο για μη Οικιακά Τιμολόγια θα ανέλθει σε 20 ευρώ ανά θερμική MWh για το σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης. Το συνολικό ύψος της επιδότησης από την κυβέρνηση για τους μη οικιακούς καταναλωτές φυσικού αερίου θα ανέλθει σε 20 εκατ. ευρώ για τον Μάρτιο.

Όπως τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Σκρέκας, «για τους δύο αυτούς μήνες λαμβάνουμε συνολικά μέτρα που προσεγγίζουν τα 900 εκατ. ευρώ και αφορούν και την ηλεκτρική ενέργεια και το φυσικό αέριο».

Τα μέτρα για την επιδότηση φυσικού αερίου εξειδικεύτηκαν σήμερα το πρωί από τον Κώστα Σκρέκα.

Πέρα από τα μέτρα για το φυσικό αέριο, ανακοινώθηκαν μέτρα για τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, με υψηλότερες επιδοτήσεις, μέτρα για την επιδότηση καυσίμων και επιδόματα ακρίβειας.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: