Μίλτος Τεντόγλου: Παγκόσμιος πρωταθλητής με ιστορικό άλμα και πανελλήνιο ρεκόρ στα 8,55 μέτρα

Μίλτος Τεντόγλου: Παγκόσμιος πρωταθλητής με ιστορικό άλμα και πανελλήνιο ρεκόρ στα 8,55 μέτρα
Advertisement

Ιστορία έγραψε στο Βελιγράδι ο Μίλτος Τεντόγλου!

Ανήμερα των 24ων γενεθλίων του (18/3/1998) ο Έλληνας πρωταθλητής κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μήκος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου που ξεκίνησε την Παρασκευή στην πρωτεύουσα της Σερβίας!

Advertisement

Ο 24χρονος πήρε το μετάλλιο από το 2ο άλμα αφού πήδηξε στα 8.55 μ. που είναι νέο πανελλήνιο ρεκόρ! Το προηγούμενο ανήκε στον ίδιο με 8.38μ. από τις 2/3/2019 στη Γλασκώβη.

Ο Μίλτος Τεντόγλου με το 8,55 μ. έγινε ο τρίτος Ευρωπαϊκός όλων των εποχών στον κλειστό στίβο και ο έκτος στον κόσμο πίσω από «μύθους» όπως είναι ο Καρλ Λιούις και ο Ιβάν Πεντρόσο!

Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι που γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στα Γρεβενά το καλοκαίρι του 2021 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Το μετάλλιο που έλειπε

Είναι η πρώτη φορά που ανεβαίνει στο βάθρο σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα (κλειστός-ανοιχτός) ενώ έχει 3 χρυσά σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Advertisement

Το 2018 κέρδισε το χρυσό στο Βερολίνο (ανοιχτός) και το 2019 και 2021 ήταν πρωταθλητής Ευρώπης στον κλειστό στίβο.

Με αρχηγό την μαμά Ιωάννα

Στο Βελιγράδι δεν ήταν μόνος του αφού από την ιδιαίτερη πατρίδα του τα Γρεβενά ταξίδεψε ένα πούλμαν με φαν του οι οποίοι δεν σταμάτησαν να φωνάζουν και να τον ενισχύουν! Την ομάδα που ονόμασαν «Grevena Team» και η «ψυχή» της είναι η μάνα του Μίλτο, η Ιωάννα.

Μαζί της είναι ακόμη η αδελφή, ο παππούς αλλά και ο πρώην προπονητής Ευάγγελος Παπανίκος.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: