Γιατί ανησυχεί ο ιδρυτής του Ethereum; O νεότερος δισεκατομμυριούχος στον κόσμο εξηγεί

Γιατί ανησυχεί ο ιδρυτής του Ethereum; O νεότερος δισεκατομμυριούχος στον κόσμο εξηγεί
Advertisement

Ο Βιτάλικ Μπουτέριν, ιδρυτής του Ethereum -του δεύτερου ισχυρότερου ψηφιακού νομίσματος μετά το Bitcoin- θεωρήθηκε στα 27 του χρόνια ο νεότερος δισεκατομμυριούχος στον κόσμο, αφού το κρυπτονόμισμα που δημιούργησε και διαχειρίζεται αυξάνει την αξία του διαρκώς.

Ο νεαρός «κρυπτομεγιστάνας» γεννήθηκε στη Ρωσία, αλλά από τα τέσσερά του χρόνια μετακόμισε οικογενειακώς στον Καναδά, όπου αμέσως μετά την αποφοίτησή του από το πανεπιστήμιο, το 2013, αποφάσισε να δημιουργήσει το Ethereum, ένα κρυπτονόμισμα με ταχύτερη και ευκολότερη διαδικασία απόκτησης και διαχείρισης απ’ ό,τι το Bitcoin.

Advertisement

Ο Μπουτέριν ίδρυσε το ψηφιακό νόμισμα με οκτώ άλλους προγραμματιστές, με τον ίδιο να έχει το πάνω χέρι στη διοίκηση της εταιρείας χάρη στην εξαιρετική ικανότητά του να αναλύει τα οικονομικά δεδομένα.

Σήμερα ο Μπούτεριν εκφράζει την ανησυχία του για την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο χώρο των κρυπτονομισμάτων, καθώς «βλέπει» πως η αποκέντρωση αυτή από το τραπεζικό σύστημα εκλαμβάνεται από κάποιους ως ευκαιρία για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, απάτες και φοροδιαφυγή.

Σε μία συνέντευξη 80 λεπτών  που παραχώρησε τον περασμένο Φεβρουάριο στο περιοδικό Time, ο οποίος φιλοξενείται στο εξώφυλλο του τελευταίου τεύχος  δήλωσε υπερήφανος για τα όσα έχει καταφέρει μέχρι σήμερα, παρέχοντας τη δυνατότητα σε όσους δεν έχουν πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα να κινούνται σε ένα οικονομικό περιβάλλον.

Advertisement

Ωστόσο, εμφανίστηκε ιδιαίτερα ανήσυχος για το γεγονός ότι κάποιοι αυτή την ευκαιρία την μεταφράζουν σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

«Το ίδιο το κρυπτονόμισμα ενέχει κινδύνους αν εφαρμοστεί λανθασμένα» είχε εξηγήσει.

Η πλατφόρμα που διαχειρίζεται το Ethereum δημιούργησε νέα δεδομένα, καθώς δίνει τη δυνατότητα για διασυνοριακές χρηματοροές απουσία ορίων, αλλά και τη δημιουργία νέων εργαλείων που καθιστούν τις κινήσεις των επιχειρήσεων πιο άμεσες και γρήγορες.

Advertisement

Αυτό όμως που τον απασχολεί είναι ο τρόπος που πολλές φορές κινούνται οι υπερβολικά πρόθυμοι επενδυτές, οι αυξανόμενες χρεώσεις συναλλαγών και οι επιδείξεις πλούτου που κυριαρχούν στη δημόσια αντίληψη για τα κρυπτονομίσματα.

«Ο κίνδυνος είναι να έχεις αυτούς τους »πιθήκους» αξίας 3 εκατ. δολαρίων, κάτι που μπορεί να γίνει ένα νέο είδος τζόγου», σημείωσε αναφερόμενος στη συλλογή NTF Bored Ape Yacht από περίφημα κινούμενα σχέδια με πιθήκους, η οποία έχει γίνει σύμβολο της ψηφιακής εποχής για τους εκατομμυριούχους.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: