«Θα το πληρώσουμε με χιλιάδες θανάτους»: Αυστηρή πρoειδoπoίηση Παυλάκη για το 5ο κύμα που έρχεται

«Θα το πληρώσουμε με χιλιάδες θανάτους»: Αυστηρή πρoειδoπoίηση Παυλάκη για το 5ο κύμα που έρχεται
Advertisement

Την επιδημιολογική εικόνα της χώρας και τη χαλάρωση των μέτρων σχολίασε στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ, ο Γιώργος Παυλάκης κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου.

Ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η επιδημία είναι εδώ, αλλά υπάρχει μια παγκόσμια τάση για άνοιγμα. Όμως αν αυτό γίνει πολύ γρήγορα και άτακτα, θα πληρωθεί, όπως πληρώνεται κάθε μέρα».

Advertisement

«Η Ελλάδα τον τελευταίο χειμώνα είχε τη χειρότερη επιδημία. Μετά τον Αύγουστο και τη χαλάρωση του καλοκαιριού, οι 13.000 θάνατοι που είχαμε μέχρι τότε, έχουν υπερδιπλασιαστεί.

Τα περισσότερα από τα μισά θύματα ήταν όταν είχαμε τα εμβόλια, όλα τα μέτρα και ξέραμε τι να κάνουμε. Αυτή η χαλάρωση πληρώνεται» τόνισε.

Γιώργος Παυλάκης: Τι δήλωσε για το εμβόλιο και το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Ο κ. Παυλάκης επισήμανε ότι «Είναι σχεδόν βέβαιο ότι μέχρι το φθινόπωρο θα έχουμε κάτι άλλο. Δεν ξέρει κανείς αν ο ιός ηρεμήσει. Αυτοί που το ισχυρίζονται, δεν ξέρουν τι λένε. Η γρίπη για παράδειγμα πολλές χρονιές είναι χειρότερη και υπάρχει εδώ και 100 χρόνια.

Advertisement

Θα έχουμε κι άλλα επιδημικά κύματα και καινούρια στελέχη που μπορούν να κάνουν ακόμα και το καλοκαίρι επιδημία. Δεν μπορούμε να πάρουμε ως δεδομένο ότι τα επόμενα κύματα θα είναι ηπιότερα».

Τέλος, ο ίδιος σημείωσε ότι το εμβόλιο είναι σημαντικό για την καταπολέμηση του κορωνοϊού και πως το πιστοποιητικό εμβολιασμού «δεν πρέπει να χαραμιστεί».

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: