«Το Τέρας της Φλωρεντίας»: Ζητούν νέα έρευνα για ένα από τα πιο σκοτεινά, άλυτα μυστήρια της Ιταλίας

Ο serial killer πιστεύεται ότι δολοφόνησε 16 ανθρώπους, όλοι ζευγάρια

Advertisement

Να ανοίξει η υπόθεση ενός κατά συρροή δολοφόνου που τρομοκρατούσε τη Φλωρεντία τις δεκαετίες του 1970 και του ’80 ζητούν οι οικογένειες των θυμάτων.

Οι οικογένειες απαιτούν νέα έρευνα για ένα από τα πιο σκοτεινά άλυτα μυστήρια της Ιταλίας, όπως δήλωσε ο δικηγόρος τους.

Advertisement

Συγγενείς τριών θυμάτων ζήτησαν επίσημα από τους εισαγγελείς της Τοσκάνης να εξετάσουν εκ νέου πιθανές αιτίες για το λεγόμενο «Τέρας της Φλωρεντίας», που πιστεύεται ότι δολοφόνησε 16 ανθρώπους.

«Αναζητούμε την αλήθεια, με μια νέα έρευνα, και είμαστε πεπεισμένοι ότι υπάρχουν στοιχεία στους παλιούς φακέλους υποθέσεων που κακώς αγνοήθηκαν», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο δικηγόρος Valter Biscotti.

Ο Biscotti εκπροσωπεί την Estelle Lanciotti, τη μεγαλύτερη κόρη της Nadine Mauriot, η οποία πυροβολήθηκε μαζί με τον Jean Michel Kraveichvili το 1985 κατά τη διάρκεια διακοπών στην Ιταλία.

Advertisement

Τα θύματα ήταν όλα ζευγάρια, που σκοτώθηκαν με το ίδιο πιστόλι τύπου Beretta. Οι περισσότεροι δέχθηκαν επίθεση μέσα σε αυτοκίνητα, κατά τη διάρκεια ή αμέσως μετά το σεξ.

Η Mauriot, που δολοφονήθηκε στη σκηνή της, ήταν μία από τις τέσσερις γυναίκες των οποίων το στήθος ή η ηβική περιοχή βρέθηκαν ακρωτηριασμένα.

«Θέλουμε μια νέα έρευνα για έναν ύποπτο που κατονομάζεται σε έναν παλιό αστυνομικό φάκελο που δεν ερευνήθηκε ποτέ σωστά, καθώς και DNA που βρέθηκε σε ανώνυμες επιστολές», είπε ο Biscotti.

Advertisement

Χρόνια ερευνών για τις δολοφονίες, που έλαβαν χώρα σε μικρές πόλεις γύρω από τη Φλωρεντία μεταξύ 1968 και 1985, οδήγησαν την αστυνομία να υποψιαστεί τους πάντες, από έναν φτωχό αγρότη μέχρι τις μυστικές υπηρεσίες της Ιταλίας. Υπήρξαν ακόμα και εικασίες για σατανιστικές λατρείες.

Πέντε άνδρες κατηγορήθηκαν κάποια στιγμή για τις δολοφονίες, αλλά σε κάθε περίπτωση, ενώ εκείνοι βρίσκονταν στη φυλακή, γινόταν και ένας νέος φόνος και έτσι οι αρχές τους άφηναν ελεύθερους. Ένας από αυτούς τους άνδρες δε, είχε ομολογήσει.

Οι δικηγόροι συγγενών των Mauriot, Kraveichvili και Carmela De Nuccio, που δολοφονήθηκε το 1981, ζήτησαν πρόσβαση στη δικογραφία του κάποτε υπόπτου Pietro Pacciani, αγρότη στο επάγγελμα.

Advertisement

Στον Pacciani, καταδικασμένος δολοφόνος που κρίθηκε επίσης ένοχος για τον βιασμό των δύο κορών του, δόθηκε ποινή ισόβιας κάθειρξης το 1994 για τη δολοφονία των έξι από τα οκτώ ζευγάρια, αλλά απαλλάχθηκε από το εφετείο δύο χρόνια αργότερα.

Αυτή η απόφαση στη συνέχεια ανατράπηκε από το ανώτατο εφετείο της Ιταλίας, αλλά ο φερόμενος ως δράστης πέθανε το 1998 από καρδιακή προσβολή σε ηλικία 73 ετών προτού μπορέσει να δικαστεί εκ νέου.

Οι εισαγγελείς είχαν παρουσιάσει τον Pacciani ως έναν βίαιο και με σεξουαλική εμμονή άνδρα που διέπραξε τις δολοφονίες με πολλούς φίλους του, με τους οποίους συνήθιζε να πηγαίνει σε οίκους ανοχής.

Advertisement

Δύο από αυτούς τους φίλους – ο Mario Vanni και ο Giancarlo Lotti – κρίθηκαν ένοχοι για τέσσερις από τους οκτώ διπλούς φόνους μετά την ομολογία του Lotti. Και οι δύο φυλακίστηκαν ενώ σήμερα δεν είναι στη ζωή.

Ωστόσο στην ομολογία του Lotti υπήρχαν «ασυνέπειες» και ορισμένες από τις δολοφονίες παραμένουν ανεκδιήγητες, υποδηλώνοντας ότι «καμία από τις δίκες μέχρι στιγμής δεν έχει φτάσει στην πλήρη αλήθεια», είπε ο Biscotti.

Ύποπτος ήταν ένας ακόμα φίλος του Pacciani, ο Giampiero Vigilanti.Σε αστυνομική έρευνα στο σπίτι του τη δεκαετία του 1980, βρέθηκαν αποκόμματα εφημερίδων σχετικά με τις δολοφονίες και σφαίρες της ίδιας μάρκας που χρησιμοποιήθηκαν στις δολοφονίες.

Advertisement

Ο Biscotti είπε ότι ο ίδιος και οι άλλοι δικηγόροι θέλουν να ξανανοίξει η έρευνα για τον Vigilanti, 90 ετών σήμερα.

Θέλουν επίσης το ανδρικό DNA που βρέθηκε σε ανώνυμες επιστολές, οι οποίες εστάλησαν στους εισαγγελείς το 1985 – που δεν ταίριαζαν με αυτό του Pacciani – να συγκριθεί με ύποπτο, τον οποίο σύμφωνα με τους δικηγόρους, η αστυνομία αγνόησε πολύ γρήγορα.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: