Σε 10 χρόνια επισκέφθηκε 130 χώρες: Ένας «νομάς» αποκαλύπτει πώς πληρώνει τα ταξίδια του

Advertisement

Ήταν Δεκέμβριος του 2012 όταν ετοίμασε τις αποσκευές του για ένα ταξίδι στο εξωτερικό. Από τότε μέχρι και σήμερα, ο Τομ Γκροντ φαίνεται πως κυκλοφορεί με μία βαλίτσα στο χέρι, αφού μέσα σε δέκα χρόνια, κατάφερε να επισκεφθεί 130 χώρες. Και συνεχίζει…

Ο Ολλανδός blogger, ήταν στο παρελθόν δημόσιος υπάλληλος στη χώρα του. Σήμερα, περιγράφει τον εαυτό του ως νομά, σημειώνοντας πως ότι δεν σκοπεύει να επιστρέψει στην παλιά του ζωή του.

Advertisement

Προτού ξεκινήσει αυτό το μακρύ και συναρπαστικό ταξίδι, ο ίδιος είχε εξοικονομήσει αρκετά χρήματα, προκειμένου να ταξιδεύει διαρκώς για τα πρώτα τρία χρόνια. Είχε μάλιστα, θέσει ως ανώτατο όριο δαπάνης τα 30 δολάρια ανά ημέρα.

«Οι άνθρωποι θεωρούν ότι προέρχομαι από πλούσια οικογένεια. Ναι είμαι προνομιούχος. Έχω ένα πραγματικά καλό διαβατήριο, επειδή είμαι από την Ολλανδία» δηλώνει ο νεαρός, μιλώντας στο CNN.

«Μάζεψα πολλά χρήματα πριν ξεκινήσω. Επίσης, έθεσα στον εαυτό μου όρια, τηρώντας έναν συγκεκριμένο προϋπολογισμό. Γι’ αυτό το λόγο έχω καταφέρει να βρίσκομαι στους δρόμους τόσα πολλά χρόνια», εξήγησε, μεταξύ άλλων.

Advertisement

Καθώς τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης άρχισαν να εξελίσσονται τη δεκαετία του 2010, και πλατφόρμες όπως το Instagram κέρδισαν τον ενδιαφέρων των χρηστών, ο Τομ Γκροντ συνειδητοποίησε ότι μπορούσε να κερδίσει χρήματα γράφοντας και δημοσιεύοντας για τις περιπέτειές του σε όλο τον κόσμο.

Το 2014 άνοιξε λογαριασμό στο Instagram. Σήμερα έχει περίπου 208.000 followers, ένα πολύ δυναμικό κοινό. Αυτό παράλληλα, του άνοιξε τις πόρτες για τη δωρεάν διαμονή σε διάφορα ξενοδοχεία, τα οποία ως αντάλλαγμα ζητούσαν ένα θετικό σχόλιο μέσω των social media που διατηρεί.

Ωστόσο, όλα αυτό τον ανάγκασε να κάνει ένα lifestyle, το οποίο δεν του άρεσε. Έτσι, το 2016 άνοιξε ένα blοg, το www.traveltomtom.net, στο οποίο καταγράφει τις εμπειρίες του. Μ’ αυτό τον τρόπο, έχει καταφέρει να χρηματοδοτεί τα ταξίδια του, μέσω των εσόδων από τις επισκέψεις των αναγνωστών.

Advertisement

Παρ’ όλα αυτά, εξακολουθεί να χρησιμοποιεί τα social media, όπως το Istagram και το TikTok, όπου συνδυαστικά έχει 300.000 ακόλουθους.

«To blog είναι το μυστικό του να είμαι νομάς πλήρους απασχόλησης. Είμαι πολύ χαρούμενος. Θέλω να εξερευνήσω διάφορα μέρη, να συναντήσω ντόπιους ανθρώπους και να δω τη ζωή που έχουν» επισημαίνει ο Ολλανδός ταξιδιώτης, καλώντας κι άλλους να ακολουθήσουν το παράδειγμά του.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: