Αποσύρονται από την αγορά σοκολατένια αυγά «Kinder» λόγω σαλμονέλας

Advertisement

Μη δίνετε στα παιδιά σας σοκολατένια αυγά «Kinder Suprise», συστήνουν οι αρμόδιες αρχές στη Βρετανία υπό το φόβο ότι μπορεί να είναι μολυσμένα με σαλμονέλα.

Όπως αναφέρει το βρετανικό δίκτυο «Sky News», η Υπηρεσία για τα Πρότυπα Τροφίμων του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε ότι ανακλήθηκαν συγκεκριμένες παρτίδες των προιόντων αυτών για προληπτικούς λόγους καθώς μπορεί εν δυνάμει να έχουν μολυνθεί με σαλμονέλα.

Advertisement

Συνολικά, έχουν αναφερθεί 57 κρούσματα σαλμονέλας ενώ περισσότερα από τα τρία τέταρτα εξ αυτών, είναι παιδιά ηλικίας κάτω των πέντε ετών.

Αν και δεν υπάρχουν σαφή στοιχεία που να δείχνουν ότι τα σοκολατένια αυγά ήταν μολυσμένα με σαλμονέλα, η υπόθεση θα πρέπει να διερευνηθεί περαιτέρω για την ασφάλεια της δημόσιας υγείας.

Η εταιρεία Ferrero, που προωθεί στην αγορά τα σοκολατένια αυγά Kinder, έχει ανακαλέσει τις παρτίδες των μεμονωμένων αυγών της των 20 γραμμαρίων και εκείνων που διατίθενται σε συσκευασίες των τριών, με ημερομηνία από 11 Ιουλίου του 2022 έως και τις 7 Οκτωβρίου του 2022.

Η ανάκληση ισχύει για τα σοκολατένια αυγά «Kinder Surprise», όπως αναφέρει η εταιρεία Ferrero διευκρινίζοντας ότι συνεργάζεται με την Υπηρεσία Προτύπων Τροφίμων του Ηνωμένου Βασιλείου και την Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων της Ιρλανδίας για να διασφαλίσει ότι αυτά τα προϊόντα δεν είναι πλέον διαθέσιμα στην αγορά.

Advertisement

Για όσους έχουν ήδη αγοράσει τις συγκεκριμένες παρτίδες των σοκολατένιων αυτών, η εταιρεία Ferrero συμβούλεψε να μην καταναλωθούν.

«Παρόλο που κανένα από τα προϊόντα Kinder που κυκλοφορούν στην αγορά δεν έχει βγει θετικό σε σαλμονέλα και δεν έχουμε λάβει παράπονα καταναλωτών, λάβαμε το ενδεχόμενο πολύ σοβαρά υπόψη, καθώς η φροντίδα των καταναλωτών είναι η κορυφαία μας προτεραιότητα», δήλωσε η εταιρεία.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: