«Γιατί, αφού είμαι αθώα»: Η αντίδραση της Ρούλας Πισπιρίγκου όταν έμαθε ότι προφυλακίζεται – Τι λένε οι δικηγόροι της

«Γιατί, αφού είμαι αθώα»: Η αντίδραση της Ρούλας Πισπιρίγκου όταν έμαθε ότι προφυλακίζεται – Τι λένε οι δικηγόροι της
Advertisement

Το δρόμο για τη φυλακή πήρε η Ρούλα Πισπιρίγκου μετά την απολογία της, με την 33χρονη κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας να κρίνεται προφυλακιστέα με σύμφωνη γνώμη της ανακρίτριας και του εισαγγελέα.

Κατά την έξοδό τους από την ανακρίτρια οι δικηγόροι της Ρούλας Πισπιρίγκου προχώρησαν σε δηλώσεις, στις οποίες επισήμαναν ότι η πελάτισσά τους «αρνείται τα πάντα».

Advertisement

«Μετά από μια ανακριτική διαδικασία που διήρκησε πάνω από 9 ώρες η κατηγορουμένη εξέθεσε τη θέση της σε σχέση με την κατηγορία. Αρνείται τα πάντα. Δεν πρόκειται ποτέ όπως δηλώνει, να δεχθεί ποτέ ότι αφαίρεσε τη ζωή των παιδιών της. Δεν συνέβη κάτι τέτοιο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Οθωνας Παπαδόπουλος.

Και πρόσθεσε: «Προβάλει επιχειρήματα και ερωτήματα τα οποία δεν βρήκαν ούτε και σήμερα πειστική απάντηση. Είναι μια δικογραφία που αφήνει κάποια κενά. Σεβόμαστε απόλυτα την απόφαση των αρμόδιων ανακριτικών και εισαγγελικών αρχών.

Θα συνεχίζουμε να κάνουμε την προσπάθεια μας για να βρούμε καταρχήν την προέλευση της κεταμίνης που προκάλεσε το θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας.

Advertisement

Σύμφωνα με την κατηγορουμένη και εντολέα μου, η προέλευση της ποσότητας θα μας δείξει και ποιος έχει κάνει την πράξη. Υποβάλαμε αίτημα να ζητηθεί έγγραφη απάντηση από το νοσοκομείο Παίδων σχετικά με το αν υπάρχει διαθέσιμη τελικά αυτή η φαρμακευτική ουσία στο συγκεκριμένο νοσοκομείο».

Από την πλευρά του ο δεύτερος δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Κωνσταντίνος Ζάρδας ανέφερε στους δημοσιογράφους: «Από πλευράς της υπεράσπισης θα γίνει προσπάθεια να συγκεντρωθεί αποδεικτικό υλικό ώστε να αποδειχθεί πέραν πάσας αμφιβολίας ο ισχυρισμός της κατηγορουμένης ότι ο χρόνος χορήγησης της ουσίας που επέφερε τον θάνατο ήταν τέτοιος που αποδεικνύει την αθωότητά της».

Και πρόσθεσε: «Η ουσία αυτή χορηγήθηκε όταν δεν βρισκόταν στα δικά της χέρια το παιδί. Η Ρούλα Πισπιρίγκου εξεπλάγην όταν άκουσε πως προφυλακίζεται και έβαλε τα κλάματα ενώ απευθύνθηκε ευθέως στην κυρία ανακρίτρια ρωτώντας την “γιατί, αφού είμαι αθώα. Το είδατε ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι είμαι αθώα”».

Advertisement

Τι ισχυρίστηκε στην απολογία της η Ρούλα Πισπιρίγκου

Σύμφωνα με πληροφορίες η κατηγορούμενη ισχυρίζεται πως ο θάνατος της Τζωρτζίνας οφείλεται πιθανότατα σε ιατρικό λάθος επιρρίπτοντας ευθύνη για τη θανατηφόρα ποσότητα κεταμίνης στους γιατρούς που έκαναν ανάνηψη στο παιδί το μεσημέρι της 29ης Ιανουαρίου 2022 οπότε και κατέληξε.

Ανακρίτρια και Εισαγγελέας συναποφάσισαν μετά το τέλος της απολογητικής διαδικασίας ότι η γυναίκα, σε βάρος της οποίας εκδόθηκε την Τετάρτη ένταλμα σύλληψης, είναι επικίνδυνη για τη διάπραξη νέων αδικημάτων και πρέπει να κρατηθεί προσωρινά.

Οπως αναφέρουν πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της απολογίας της στην ανακρίτρια, η οποία κράτησε περίπου τέσσερις ώρες, δέχθηκε σειρά ερωτήσεων.

Advertisement

Μεταξύ των ερωτημάτων που της τέθηκαν ήταν περί της σιγουριάς που είχε στις 28 Ιανουαρίου 2022, μία ημέρα δηλαδή πριν το θάνατο του κοριτσιού, όταν αυτό εκδήλωσε ένα ακόμη επεισόδιο και είπε στους γιατρούς πώς θα ακολουθήσει και πιο δυνατό.

«Ηταν ένα καμπανάκι προς τους γιατρούς να έχουν τεταμένη την προσοχή τους, γιατί από προηγούμενα επεισόδια ήξερα ότι έκανε τρία επεισόδια με ταχυκαρδίες και μία βραδυκαρδία», φέρεται να είπε.

Η ερώτησή της για το εάν υπήρχαν κάμερες στο δωμάτιο έγινε γιατί είχε μάθει πως σημειώθηκε κλοπή στο νοσοκομείο μία ημέρα πριν κάνουν εισαγωγή.

Advertisement

Οσον αφορά στο μονόκλινο δωμάτιο που ζητούσε, θα το είχε ούτως ή άλλως λόγω της τετραπληγίας του παιδιού. Παράλληλα, για την ψυχραιμία που όπως λένε στις καταθέσεις τους γιατροί και νοσηλευτές επέδειξε την ώρα που πέθαινε το παιδί της, φέρεται να απάντησε πως «ήδη είχα χάσει δύο παιδιά».

Σύμφωνα με τους δικηγόρους της πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ανάκρισης έβαλε τα κλάματα λέγοντας μάλιστα στην αρχή της διαδικασίας πως: «Είμαι μητέρα που έχω χάσει τρία παιδιά και είμαι ένα βήμα πριν από τη φυλακή».

Η κατηγορούμενη φέρεται να μίλησε και για τη διαδρομή της σχέσης της με τον σύζυγό της, Μάνο Δασκαλάκη, από την αρχή μέχρι την ημέρα του θανάτου της κόρης τους, χωρίς να αφήσει καμία αιχμή για αυτόν.

Advertisement

Απαντώντας στις αιτιάσεις της δικογραφίας για την ψυχραιμία που επέδειξε όταν η Τζωρτζίνα εμφάνισε το μοιραίο περιστατικό, η Ρούλα Πισπιρίγκου φέρεται να είπε πως είχε ήδη χάσει δύο παιδιά και διαχειριζόταν διαφορετικά την όλη κατάσταση.

Φέρεται επίσης να είπε πως για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών, υπάρχουν ιατροδικαστικές εκθέσεις που έχουν αποφανθεί για τους λόγους που εξέπνευσαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα επικαλέστηκε, όσον αφορά την Μαλένα, ότι είχαν υποβάλει μήνυση με τον σύζυγό της για ιατρική αμέλεια και φέρεται να διερωτήθηκε, πώς θα μπορούσε να έχει εμπλοκή, αφού είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη ζητώντας την ποινική δίωξη κάθε υπεύθυνου. «Αν ήμουν ένοχη θα επεδίωκα έρευνα από τη Δικαιοσύνη;» διερωτήθηκε χαρακτηριστικά.

Advertisement

Σε ποια φυλακή θα οδηγηθεί

Οπως έγινε γνωστό απόψε η Πισπιρίγκου θα παραμείνει για 6ο συνεχόμενο βράδυ στον 7ο όροφο της ΓΑΔΑ και αύριο, Τρίτη (5/4) θα οδηγηθεί πιθανότατα στην ΣΤ’ πτέρυγα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού με εναλλακτική περίπτωση τις φυλακές της Θήβας.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, το πρώτο σενάριο είναι το πιο πιθανό και μάλιστα η Ρούλα Πισπιρίγκου θα προαυλίζεται μόνη της, καθώς υπάρχει έντονος κίνδυνος να δεχτεί επίθεση από άλλες κρατούμενες.

Η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής έκρινε πως η κατηγορούμενη θα πρέπει να τεθεί σε ειδικό καθεστώς κράτησης μακριά από άλλες κρατούμενες για λόγους ασφαλείας και έτσι δεν θα έρχεται σε επαφή με κανέναν, ενώ πρώτα αναμένεται να τεθεί σε διήμερη καραντίνα λόγω του πρωτοκόλλου για τον κορονοϊό προτού οδηγηθεί σε κελί.

Μάλιστα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ακόμη και το κελί θα είναι για ειδικές περιπτώσεις κρατουμένων, δεν θα φέρει καν αριθμό και τουλάχιστον για τις πρώτες ημέρες της κράτησής της δεν θα προαυλίζεται μαζί με άλλες συγκρατούμενες, καθώς οι αρμόδιες Αρχές κρίνουν ότι το κλίμα είναι εκρηκτικό για την κατηγορούμενη και δεν πρέπει να διαταραχθεί περισσότερο η κατάσταση στο σωφρονιστικό κατάστημα.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: