Το Ισραήλ ξεκινά εκστρατεία εμβολιασμού για την πολιομυελίτιδα- Καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα από το 1988

Advertisement

Το Ισραήλ ξεκινά εκστρατεία εμβολιασμού για την πολιομυελίτιδα μετά την καταγραφή του πρώτου κρούσματος από το 1988.

Το υπουργείο Υγείας της χώρας εξέφρασε δε, σήμερα την ανησυχία του καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται και η εκστρατεία εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού.

Advertisement

Η πολιομυελίτιδα είναι μία ιογενής νόσος, που επηρεάζει το κεντρικό νευρικό σύστημα και μπορεί να προκαλέσει μη αναστρέψιμη παράλυση. Επηρεάζει κυρίως τα παιδιά κάτω των 5 ετών.

Το Ισραήλ ξεκίνησε πρώτη φορά τους εμβολιασμούς κατά της πολιομυελίτιδας το 1957 και κατέγραψε το τελευταίο κρούσμα της νόσου το 1988.

Ωστόσο, τον Μάρτιο ένα κορίτσι διαγνώστηκε με πολιομυελίτιδα ενώ εντοπίστηκαν ακόμα τουλάχιστον έξι μη συμπωματικά περιστατικά στην περιοχή των Ιεροσολύμων, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Advertisement

Όλα τα άτομα ήταν εμβολιασμένα. Ο ιός εντοπίστηκε σε λύματα τριών ακόμα πόλεων.

«Μπορεί να είναι μια μικρή υπόθεση αυτή τη στιγμή, αλλά αυτή είναι η κορυφή του παγόβουνου», δήλωσε ο Nachman Ash, γενικός διευθυντής του υπουργείου, στον ραδιοφωνικό σταθμό 103 FM του Τελ Αβίβ.

Τα εμβόλια κατά της πολιομυελίτιδας προσφέρονται τακτικά στα παιδιά του Ισραήλ. Λόγω μιας αλλαγής πολιτικής μεταξύ 2005 και 2014, ορισμένοι έλαβαν μία δόση από το στόμα και όχι το σχήμα των δύο δόσεων.

Advertisement

Το υπουργείο πλέον εστιάζει στα παιδιά που είτε παράβλεψαν το εμβόλιο είτε έλαβαν τη μία δόση από το στόμα.

Αντίθετα, ωστόσο, με τις απόπειρες εμβολιασμού του παρελθόντος, αυτή τη φορά τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα, όπως λέει το υπουργείο. «Οι άνθρωποι έχουν κουραστεί από τον κορωνοϊό, από τα εμβόλια αυτά» είπε ο Ash.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: